Postní kuchařka: Od kořene po nať přehled

Postní kuchařka: Od kořene po nať https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489511/mid_postni-kucharka-od-korene-po-nat-FQg-489511.jpg 4 12 12

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. V kuchařce Pavla Drdela najdete i text o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecké, povídání o sezóní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanové, autorky zásadních knih o zdravé výživě i ochutnávku receptů od Martina Jiskry, šéfkuchaře restaurace zájezdního hostince U Jiskrů a Petra Klímy, šéfkuchaře bistra Country Life a autora tří veganských kuchařek.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Postní kuchařka: Od kořene po nať. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

roso.mak
24.03.2024 2 z 5

Od kořene po nať. Ha ha. "Miluju" zdravé recepty, které obsahují: vložte vývar. A kde ho mám vzít? Ještě, že mohu dát do tohoto zdravého receptu tu vysoce průmyslové zpracovanou kostku od vitany, kterou mam ve spíži. Trochu to kazí celé snažení, ale co už.

A když už se vracime k těm kořenům toho postního období, k jídlu našich předků, zkusíme to třeba receptem s garam maslala, nebo topinamburem. Protože i moje babička, stejně jako ta vaše, pocházela z jižní Asie.

A také je důležité to všechno hezky nafotit. Nevíte, co jsou sakra ty kulicky, co vypadaji jako velká hořčice a zdobí skoto Každé! jídlo, aniž by byly součástí receptu?

momo01
04.01.2023 5 z 5

Škoda, že Strakonice jsou tak daleko, protože to jak o jídle pan Drhel mluví (doporučuju rozhovor, na který odkazuje Chesterton), píše (doporučuju tuto knihu) bych chtěla vyzkoušet i naživo v jeho restauraci Sůl & Řepa.


Chesterton
12.09.2022 5 z 5

Vůbec to není marné. Pan Drhel je fajn člověk. Navnadil mě i k návštěvě jeho restaurace. Ta pokora vůči přírodě i potravinám ze všeho dost sálá, ať si o tom myslíme cokoli. Inspirativní zcela jistě. Jen mít trochu víc času na vyzkoušení . . . jistě se po Vánocích příští rok ještě potkáme . . .
Recepty řazené od zimy po podzim včetně sladké tečky a receptů na kvašení a zavařování.
Povedená kniha.
https://video.aktualne.cz/dvtv/drdel-jidla-si-nevazime-je-to-nefer-vuci-rostlinam-i-farmaru/r~3b43a246e32b11ec8b4e0cc47ab5f122/

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Postní kuchařka: Od kořene po nať v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit9x

Štítky knihy

půst

Autorovy knížky

Pavel Drdel
česká, 1976
2022  83%Postní kuchařka: Od kořene po nať