Poupátka přehled

Poupátka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468067/bmid_poupatka-9Te-468067.jpg 4 741 741

Tyhle jizvy na dětské duši jen tak nezmizí. Zneklidňující román nositelky Ceny Jiřího Ortena. Divadlo umí okouzlit. Ví to i jedenáctiletá Františka, která se po škole víc než domů těší do dramatického kroužku. Proč však vedoucí Mirek své divadelní partě zakazuje kamarádit se s jinými dětmi? Proč tvrdí, že správná herečka musí režisérovi vždy zcela důvěřovat, a nutí své svěřenkyně se svlékat? Zdá se, že ospalé městečko, kde Františka žije, má už řadu let závažné tajemství – tajemství, o kterém všichni tak nějak vědí, ale promluvit nechce nikdo.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poupátka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (203)

kristyna.havlov
30.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha se četla sama, byla opravdu dobře napsaná, i když téma nebylo vůbec idylické. Takové věci by se dít neměli a překvapilo me, že hlavní hrdinka na tom neviděla nic spatne (i ostatni členky klubu, kteří by za Mirka bojovali). Konec byl otevřený, což mi trochu vadilo. Kniha je doplněna i hodně ilustracemi.

lulucinax
17.04.2024 5 z 5

Jak křehké může být dospívání?
Příběh o jedenáctileté Františce, která navštěvuje dramatický kroužek.
Zní to nevinně, ale je to ten typ knihy, kvůli které byste děti nejraději zamkly doma a nikam je nepustily. Skvěle vykreslené postavy a emoce, při jejichž čtení vás bude svírat na hrudi. Ještě navíc, když víte, že kniha má autobiografické motivy. Františky a některých jejích kamarádek mi bylo líto.
Kniha je napsaná velmi čtivě a citlivě vzhledem k tématu. Bylo poznat, jak dívky na situaci reagují vzhledem k tomu, jak jsou vychovávány a jak se o ně rodiče zajímají. Je důležité, aby v nich měly oporu a cítily lásku, jinak pak rychle přilnou k někomu jinému a nechají se snadno zmanipulovat.
Nad čím mi zůstával rozum stát, je to, že všichni to věděli, ale nikdo s tím dlouhou dobu nic nedělal.


Adeline44
12.04.2024 5 z 5

Příběh byl velmi silný. Bylo mi z něho úzkost a smutno. Přesto mě to více motivovala být tím dospělým, který děti provází na jejich cestě bezpečně a případně takovéto zneužívání dětské důvěry odhalila a eliminovali. Knihu mohu doporučit. Odkrývá nám věci, o kterých nechceme mluvit, nechceme o nich mluvit. Donutí nás otevřít oči a vidět takovéto nevhodné chování.

všechny komentáře

Související novinky (3)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)

16.08.2021


Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poupátka v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených960x
ve Čtenářské výzvě196x
v Doporučených41x
v Knihotéce233x
v Chystám se číst526x
v Chci si koupit107x
v dalších seznamech9x