Dědictví zkázy přehled

Dědictví zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250038/bmid_pragocalypsa-dedictvi-zkazy-250038.jpg 4 100 100

Pragocalypsa série

< 3. díl >

Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur ohrožují Prahu i cizáčtí mágové. Řádu nezbývá nic jiného, než se vrátit do města a všem okupantům rozšmelcovat ksicht a vrátit je zpět, odkud přišli. Zbude ale po osvobozovací akci tisíciletí vůbec ještě něco, co bude stát za záchranu?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví zkázy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Malarkey
předevčírem 4 z 5

Po asi čtyřech letech jsem se konečně dostal k dalšímu dílu z této série. Pln nadšení, že jsem si zkompletoval celou sérii do knihovny a zároveň to u čtvrtého dílu byla poslední kniha, kterou v nakladatelství měli, jsem ihned otevřel třetí díl. Doufajíc, že mě to do apokalyptického světa bývalých Čech okamžitě navrátí a jen tak nepustí.

Přiznám se ale, že jsem po těch letech trošku bojoval s tím, že si vlastně plno těch postav nepamatuju. Není jich totiž málo. Musel jsem se tedy rychle rozpomínat (za což děkuji i výčtu všech postav v úvodu knihy, který mi hodně pomohl) a hlavně jsem si musel připomenout, kde druhý díl skončil. Protože jak jsem si pak vzpomněl, skončil poměrně brutálně.

Pak už to ale šlapalo jak na másle. Popkulturní odkazy, super hlášky, které se neomrzí a námět, který se vlastně nijak závratně neposunul, ale za to jste si u něj parádně odpočinuli. Takže ve výsledku dobrý a jede se dál. Příběhově to sice trošičku stagnuje, ale hláškami je to opět nabušené k prasknutí. Tak ten příběhovej zlom třeba přijde ve čtvrtém díle. Předpokládám, že ano :-)

Biomed
12.06.2022 5 z 5

Třetí knihy v sérii už je vyspělejší, temnější, ale na druhou stranu jsem ráda, že zůstal humor, odkazy na hudbu a našla jsem i pár dobrých hlášek. Četlo se to poměrně rychle, ale neměla jsem moc ř´času napsat komentář. Tak že doporučuji všem, co mají rádi akční postapo s humorem a tajemnem.


Klesňa
19.01.2022 5 z 5

Tak už podle toho, jak mě autor navnadil závěrem druhého dílu, bylo jasné, že třetí pokračování bude divoká jízda. Hned na začátku se dozvíme, jak vypadá taková Praha během apocalypsy a co musí naši hrdinové dělat, aby přežili. Setkáme se s velkým množstvím bohů, polobohů a dalších mýtických postav a příšer. Každá chce náš svět ovládnout nebo se jen nažrat, takže je jasné, že přežijí jen ti nejsilnější. Trojka je plná akce a různých soubojů a vše opět krásně dokreslují vtipné hlášky a nemístné poznámky našeho padlého anděla. Autor si na nás připravil i pár zvratů, u kterých jsem valil oči a doufal, že to neskončí tak, jak naznačoval. Nakonec jsem byl celkem spokojený. Sice mi bude chybět jedna postava, která byla trochu prostá, ale právě proto jsem její hlášky zbožňoval. Plést si totiž třeba erekci s erupcí je dost dobrý. A i když to vypadá, že vše nakonec dobře dopadlo, něco mi říká, že to nejhorší teprve příjde. Už jen proto, že má tahle série ještě další dva díly. Už se těším, až se k nim dostanu. IG: @klesnacte

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dědictví zkázy v seznamech

v Přečtených132x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených16x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Praha konec světa

Autorovy další knížky

Jan Urban
česká, 1985
2014  76%Strážci brány
2021  74%Zloděj osudů
2014  82%Krev padlých andělů
2015  85%Dědictví zkázy
2016  83%Nemrtvá inkvizice