Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů přehled

Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309662/bmid_praha-noir-sYQ-309662.jpg 4 356 356

Autoři povídek: Cigan, Goffa, Hejdová, Klevisová, Kopřiva, Neff, Procházka, Pilátová, Soukupová, Sýkora, Stančík, Šabach, Tučková, Urban. Kolik tváří můžou mít pražské zločiny, záhady a tajemství? Čtrnáct předních českých autorů přijalo výzvu nabídnout na tuto otázku odpověď a navázat tak na bohatou tradici kriminálních a tajemných příběhů s pražskými náměty. Výsledkem je ojedinělý a stylově pestře laděný soubor, který nabízí setkání se zavedenými jmény české literární scény i budoucími hvězdami a je současně svérazným průvodcem po tradičních i méně známých pražských lokalitách. S Michaelou Klevisovou se vydáme na žižkovské nákladové nádraží, s Milošem Urbanem na Karlův most, v akčních příbězích Štěpána Kopřivy a Martina Goffy navštívíme Hostivař a Vyšehrad, Michal Sýkora se vydává na pražský Pohořelec, Petr Stančík nahlíží do tajemného světa zaniklého židovského ghetta, Petra Soukupová líčí nevysvětlitelné zmizení ve Stromovce, Kateřina Tučková zkoumá temnou minulost starého domu na vltavském nábřeží… Objevný svazek, uspořádaný literárním kritikem Pavlem Mandysem, vychází souběžně v české a americké verzi, kterou newyorské nakladatelství Akashic Books zařadilo do své prestižní řady Noir.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (100)

jiri77
23.04.2024 3 z 5

Čtrnáct povídek je rozděleno do čtyř částí - Ostří hoši, Praha magická, Stíny minulosti a V ohrožení. Nejvíce mě bavilo číst povídky z části ,,V ohrožení'' ty se mi líbily všechny, pak ještě dvě povídky z části ,,Ostří hoši'' ,jinak mě to dál nebavilo, takže se mi kniha líbila jen z půlky.

jiri2737
03.04.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Povídky mi seděly. Nepřipadaly mi ani tak noir, ale spíše psychologické a nijak depresivní. Spíše ze života. Tímto průřezem jsem objevil několik zajímavých českých autorů.


Covenant
26.01.2024 4 z 5

Sám jsem překvapen, ale když jsem si poctivě spočítal hodnocení jednotlivých povídek, dostal jsem se na čtyři hvězdičky z pěti. A je to tak. I když byli v povídce slabší kousky ( Amatéři, Všechny starý převleky, Zázračný amulet) - pořád nebyli tak slabé, aby potopili zbytek sbírky. Tak když už jsem začal, tak pokračujme tříhvězdičkovými a to pro mě jsou - Opukový kruh a Večer tříkrálový. Lépe na tom jsou ( a je to většina) - Lepší život, Mizení na mostě, Mrtvá holka z čerťáku, Olda č. 3, Život a dílo baronky Mautnicové. No a vítězi v mém osobním žebříčku, jsou čtyři povídky. Percy Thrillington, Tři Mušketýři, Další nejhorší den a Kabinet sedmi probodnutých knih. Ty se vážně povedly.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených475x
ve Čtenářské výzvě202x
v Doporučených19x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst149x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech1x