Přátelé přehled

Přátelé https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413462/bmid_pratele-6Or-413462.jpg 3 427 427

Šest přátel, kteří se stali rodinou. Televizní show, která se stala fenoménem. Dnes jsou Přátelé braní jako ikony 90. let ale když v roce 1994 začínali, nikoho nenapadlo, že by se tohle mohlo stát. Od první vlny nadšení, která vypukla, přes její návrat až po dnešek. Seriál s diváky udržuje nevšední spojení, každý v něm může najít svůj vlastní život a brát to jako útěk z reality. V následujících letech se Přátelé vyvinuli z nového megahitu, přes nostalgický příběh až k uznávané klasice. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey a Phoebe stanuli na televizním panthenonu. Tato kniha je hloubková studie historie a tradic Přátel, zkoumá všechny aspekty seriálu, od nejistých začátků až ke společenským podmínkám, které jejich úspěch jen zesílili. Novinářka a pop culture expertka Kelsey Miller probírá nejsilnější momenty Přátel, osvětluje problematické prvky a zkoumá celosvětové prvky, které se díky Přátelům rozšířily - od současné fascinace kávou až po Rachelin účes během 90. let. Kelsey bere čtenáře do zákulisí a ukazuje vztahy mezi herci i postavami. Zkoumá média, svět měnící události i digitální věk. To všechno seriál i diváky ovlivnilo. Tato kniha je naprostou retrospektivou Přátel, skvělá nejen pro fanoušky ale pro každého, kdo někdy uvažoval nad úspěchem tohoto příběhu.... celý text

Humor Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

I'll Be There For You , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přátelé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (125)

roman9276
22.01.2024 4 z 5

Na knihu jsem byl zvědavý, protože jsem velkým fanouškem seriálu. Začátek knihy je trochu vlažnější a musel jsem se do čtení nutit, ale naopak po první třetině, když jsem si zvykl na styl psaní autorky, tak jsem byl mile překvapen. Přátelé byli rozebráni z jiného pohledu od A do Z a dozvěděl jsem se spoustu zajímavostí kolem seriálu. Dle recenzí spousta lidí bylo zklamaných, já jsem ten pocit neměl, ba naopak.

Vidlička
20.09.2023 4 z 5

Čekala jsem nějaké veselé historky z natáčení, ale ty se nekonaly. Spíš je knížka o tom, jak Přátelé ovlivnili svět a svět je, a jakou cestu urazili od svého vzniku v podstatě až dodnes (do vydání knihy). Spousta zajímavých informací, klasický fanouškovský must-read. Kniha je psaná fajn stylem, sice typicky americky útočí na vaše slzné kanálky, ale dá se to. Seriál jsem viděla milionkrát, takže jsem si čtení užila.


Tess.96
03.08.2023 4 z 5

Od autorky Kelsey Miller opravdu vyzařuje ta láska, kterou k seriálu chová a na čtenáře to působí nakažlivě. Nejsem obrovským fanouškem Přátel. Mám je ráda, ráda na ně kouknu, když je dávají v televizi, ale pokud bych si nějaký seriál pustila jako kulisu nebo oddych, nebyl by to tenhle.

To ale neznamená, že by se mi kniha kvůli tomu nelíbila, právě naopak. Bylo zajímavé si přečíct zajímavosti o hlavních představitelích, jak se vlastně k roli dostali nebo jak si museli společně vybojovat navýšení platu. Kelsey Miller navíc píše opravdu čtivě a do knihy jsem se hned dostala. Místy čtenáři připomene ty nejlepší epizody nebo scény, které se staly ikonickými.

Možná se to může zdát jako jen kniha o nějakém seriálu, ale je to zajímavý pohled na to, jak tenhle epický seriál vznikl a dává nahlédnout do jeho zákoutí, což mě moc bavilo. Doufám, že se autorka podbnému tématu bude věnovat dál, mohlo by to mít úspěch.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knihy, které potěší filmové fanoušky i věrné čtenáře Stephena Kinga

05.11.2019


Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přátelé v seznamech

v Právě čtených37x
v Přečtených589x
ve Čtenářské výzvě134x
v Doporučených11x
v Knihotéce351x
v Chystám se číst169x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech3x