Žirafí slzy přehled

Žirafí slzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70903/bmid_zirafi-slzy-QUP-70903.jpg 4 78 78

Precious Ramotsweová série

< 2. díl >

Druhá kniha o první dámské detektivní kanceláři v Gaborone nás potěší dalšími příběhy z exotického prostředí Botswany. Opět se setkáme se sympatickou korpulentní Precious Ramotswe, majitelkou detektivní kanceláře, i její pravou rukou – sekretářkou paní Makutsi, která vyřeší svůj první samostatný případ. I tentokrát budeme sledovat, jak se vyvíjí harmonický vztah paní Ramotswe s přítelem J. L. B. Matekonim, a navíc se seznámíme i s nenadálými přírůstky do jejich společné domácnosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Tears of the Giraffe , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žirafí slzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Katy_vKnihách
17.03.2024 3 z 5

Tak, jako u prvního dílu, i tady jde o velmi jednoduchoučké zápletky a všechno bohužel tak nějak běží bez nějakého hlubšího začtení se do případu. Jak už jsem řekla u první dílu, u žánru detektivka je to spíš na škodu, že případy nejsou trochu víc rozvedené nebo trochu složitější. Všechno je to tak celkově prosluněné, jako samotná Afrika. Osobně mám radši trochu něco temnějšího, když už se pustím do tohoto žánru. Ale, nic to neubírá na popisech Afriky, a africké mentality lidí, která je tu popsána. Takže určitě si lze z knížky něco odnést a zapamatovat.

Lajtwing
06.12.2022 4 z 5

Jak jsem tomu prvních padesát stránek nevěřil, nakonec to bylo naprosto čtivé a takové odlehčené, vskutku 'milé', jak píší uživatelé okolo. Poznal jsem kulturu africké země, o které jsem do té doby sotva věděl kde leží, a to jenom díky čtenářské výzvě! Čteno v angličtině.


Hakl54
29.11.2022 5 z 5

Krásné a milé čtení, z kterého vyzařuje klid a pohoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žirafí slzy v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených5x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst24x
v dalších seznamech2x