Příběh jednoho kmene přehled

Příběh jednoho kmene
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342818/bmid_pribeh-jednoho-kmene-o6J-342818.jpg 5 40 40

Příběh Bajúka ile Agaj, léčitele z Jihu. Před mýma očima tančily postavy démonů, které jdou jen těžko popsat slovy, a já tančil s nimi. Vířily ve šmouhách kolem velkého pohřebního ohně v rytmu hudby; tváře zkřivené v hlubokém prožitku a svými chodidly zvedaly oblaka prachu. Hlasy ani melodie nešlo dostat z hlavy, nedalo se jim uniknout a nemohl jsem se bránit. Samy se draly do těla. Svou prudkostí mi sevřely srdce a donutily jej tlouct podle jejich rytmu. Odevzdal jsem se a ztratil nad sebou vládu. Zpíval jsem s uruki a křičel do noční tmy slova, kterým jsem nerozuměl. Cítil jsem každý úder svého srdce, jako bychom všichni měli jen jedno, a viděl nepopsatelné vize plné obrysů postav v plamenech a tváří v dýmu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh jednoho kmene. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Denny456
01.02.2024 4 z 5

Velmi zvláštní kniha. Zajímavý děj a krásné obrázky a obecně je grafika knihy parádní. Tohle se vážně hodně povedlo.

veronika8887
09.07.2023 5 z 5

Pěkně napsaná kniha. Děj mě v táhl hned po prvních větách. Příběh mě vtahnul a pomocí fotek jsem si mohla představovat jak to asi bylo. A když přišel konec bylo mi to líto, ale byla jsem ráda jak dopadl. Vřele doporučuji. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na bílé písmo na černém podkladu , ale za denního světla se četlo dobře.


jan.votoupal
23.11.2022 3 z 5

Zajímavý příběh, poukazující, že nic na světě není tak černobílé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ačkoli příběh hezky plyne a neměl bych k němu zásadní výtky (takové solidně postavené dobrodružství, které dobře plyne), dovolím si zcela ojediněle hodnotit i samotnou formu knihy. Ta za mě docela zásadně odporuje snaze knihu číst. Bílí text na černém papíře může působit efektně, funkční (tedy ke čtení) to moc dobrá volba není. Obzvláště pak pokud papír není striktně matný, ale spíš pololesklý. To způsobuje, že na přímém slunečním světle nejde moc dobře číst, a pod lampičkou je to trochu podobné... Drobnou výtku by zasloužily i ilustrace. Ty jsou moc hezké, nicméně bych zvolil jeden styl fotka/malba a toho bych se držel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběh jednoho kmene v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x