Papír a krev přehled

Papír a krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486297/bmid_papir-a-krev-HQd-486297.jpg 4 43 43

Al MacBharrais je jen jeden. Ačkoli i ostatní Skotové mohou mít dramatické kníry a zálibu v luxusních koktejlech, Al má jedinečný talent: Je mistrem inkoustové a pečetní magie. V jeho nadaných rukou dokáže papír a pero vyvolat podivuhodná kouzla. Al však není tak docela sám – je součástí celosvětové sítě agentů, kteří využívají své schopnosti k ochraně světa před zlomyslnými bohy a podivnými příšerami. Když tedy v Austrálii za zlověstných okolností zmizí kolega agent, Al opustí útulné hospůdky a kavárny v Glasgow a vydá se do Dandenong Ranges ve Victorii, aby záhadu vyřešil. Jenže na stopě jeho kolegy se začnou znepokojivou rychlostí vršit mrtvoly…... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Paper & Blood , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Papír a krev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

hanzmb
29.04.2024 4 z 5

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3-4 *. Minulý díl mi připadal propracovanější a zajímavější. Tady se toho mnoho nového neobjevilo. Spíš jen na začátku a pak na konci. Mezitím to byla více méně jednoduchá akční " střílečka" . Desítky monster likvidovaných na běžícím pásu, bez toho, že by s tím hlavní hrdinové měli větší problém. Navíc zbytečně velký prostor věnovaný druidovi. Proč? Vždyť má svou sérii.

Charly
12.01.2024 4 z 5

Druhý díl o pečetníkovi Alovi a jeho přátelích se mi četl stejně dobře jako ten první. Je pravda, že chvílemi se mi zdál děj cíleně a možná zbytečně natahovaný, ale autor píše čtivě, umí sympatické postavy, takže to zas není takový problém. Kromě toho, že čtenář musí přežít nějaké to zdržení před rozuzlením zápletky. Mám trochu potíže s Buckem, který je na mě trochu moc hrubý a jeho humor mi nepřijde úplně vtipný, ale to je můj osobní problém. :D
Každopádně to, že se k Alově skupině na nějakou dobu přidává železný druid i s Oberonem je opravdu parádní tah. :) Je fakt, že je škoda, že zatím nejsou přeloženy všechny díly Kronik železného druida. Přestože není nutné znát druidův celý příběh, měla jsem pocit, že mi zkrátka chybí, že nevím, všechny souvislosti. Ale i tohle se dá přežít. :)
Za mě rozhodně fajn kniha, kterou jsem přelouskala za dva dny, a opravdu se těším na další díl. Snad na něj nebudeme muset čekat dlouho.


cori
26.07.2023 3 z 5

Škoda, že v češtině ještě nevyšly poslední dva díly Kronik Železného druida, protože se tento příběh odehrává až po nich a obsahuje spoiler, jak Atticus dopadl při ragnaroku. Al s partou vyráží do Austrálie, aby zachránil své kolegyně. Děj je natahovaný vypravováním poučných příběhů při táborovém ohni. Bez story o původu autokoulí bych se klidně obešla. Roxanna to v příštím díle určitě roztočí. Příběh nezklamal - nenáročná zábavná jednohubka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Papír a krev v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit24x

Autorovy další knížky

Kevin Hearne
americká, 1970
2012  83%Prohnaný
2015  88%Gaiin štít
2019  84%Útok obrů
2012  89%Proklatý
2013  88%Praštěný