Studie v šarlatové / Podpis čtyř přehled

Studie v šarlatové / Podpis čtyř https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38293/bmid_studie-v-sarlatove-podpis-ctyr-r9K-38293.jpeg 5 340 340

Kniha vychází 110 let po prvním knižním vydání nejstaršího holmesovského románu Studie v šarlatové (1887) a 26 let po vydání prvního svazku holmesovské série, kterou od roku 1971 pro nakladatelství Mladá fronta připravoval Jan Zábrana. Jeho vydání, naše i původní anglické, jsou propojeny na principu hry s daty.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Study in Scarlet / The Sign of Four , 1887


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Studie v šarlatové / Podpis čtyř. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

sgjoli
03.03.2024 5 z 5

Kdysi jsem četla Sherlocka Holmese na posezení a úplně to prožívala. Doteď je Sherlock jedna z mých nejoblíbenějších (nejen) literárních postav vůbec. Ale jelikož jsem to četla už hodně dávno, tak jsem zjistila, že si u řady příběhů už moc nepamatuju, jak to ten Doyle vlastně přesně napsal. Rozhodla jsem se pustit se do audioknih a začala jsem logicky u Studie v šarlatové a Podpisu čtyř.
Výborně vystavěné, svižné, napínavé, zápletky super, ještě lepší to vysvětlení, výborný způsob rozluštění a Sherlock jako postava je naprosto jedinečný svéráz, miluju ho. Baví mne, jak je to psané z pohledu Dr. Watsona, který je Sherlockovým protikladem, takže čtenář může pozorovat ty rozdíly.
Baví mne, jak je tu u těchto příběhů obsažen i jakýsi příběh na pozadí, který dovysvětluje ty hlavní krimi zápletky, které Sherlock vyšetřuje.
Vracet se k tomu budu určitě znova a i v tištěné podobě samozřejmě. Člověk už po tom opakovaném čtení ani nehledá pachatele, protože je zná, ale spíše se vrací kvůli tomu prostředí, postavám a pocitu, že se s těmi postavami prostě cítí nějak dobře, no. A to já v případě Sherlocka a Johna prostě mám.
Sherlock je neuvěřitelný fenomén a tímhle to všechno začalo. Takže to má pro mne i sentimentální hodnotu - právě proto, že tohle je vlastně začátek všeho.

Emik87
19.02.2024 5 z 5

Přiznávám, že Podpis čtyř moc nemusím, zato Studie v šarlatové je prostě skvělá. Ale obojí dohromady dává skvělé čtení.


Lolila
01.02.2024 5 z 5

Klasika, ktorá nesklame. Prvá časť tejto série obsahuje dva romány - Štúdia v krvavočervenom, kde sa prvý krát stretnú Sherlock s doktorom Watsonom a Podpis štyroch. Napínavé a tiež aj zábavné detektívne príbehy. Navyše nové vydanie s krásnou obálkou a ilustráciami. Celá séria v novom vydaní sa bude krásne vynímať v mojej knižnici:-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Studie v šarlatové / Podpis čtyř v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených515x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených26x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x