Princezna Veronská přehled
Oldřiška Ciprová
Nevěsta knížete Boleslava. Biagota je zaslíbena knížeti Václavovi, který si pro ni přijede do Verony i s družinou. Vinou mocenských zájmů však z chystaného sňatku sejde, a tak je provdána za Václavova bratra Boleslava. Až v jeho sídle si princezna uvědomí, jak těžké bude probít se skrz masku lhostejnosti a tvrdou slupku bojovníka k jeho srdci...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna Veronská. Přihlašte se a napište ho.
Tyhle knihy nemůže brát nikdo z historického hlediska vážně, ale když se nad tím člověm zamyslí, tak charaktery obou knížecích bratrů mohly opravdu takové být. Václav byl z dnešního faktického pohledu jen slabý kníže, který jenom zaprodával náši zemi, ale Boleslav uměl ukázat sílu a rozhodně nehodlal ustupovat. Byl to jeden z prvních tvůrců státu, a proto jsem ráda, že si tento pohled na věc autorka půjčila a napsala knihu o příběhu zpracovaném úplně jinak, než jak ho známe z učebnice. Tuhle knihu mám od paní Ciprové úplně nejraději, je plná citu, romantiky, ale i hlubokého zamyšlení. Četla jsem ji už dvakrát a určitě ne naposledy. Všem vřele doporučuji.
Kniha Princezna Veronská v seznamech
láska středověk 10. století princezny svatý Václav, český kníže, cca 907–935 Boleslav I. český kníže historické romány historické romance
2017 | Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš |
2011 | Únos urozené panny – Břetislav a Jitka |
2013 | Bílá princezna |
2009 | Zatoulaná královna: Hrdá vdova po Václavu III. |
2020 | Vlk a já |
Kniha se mi moc líbila a určitě bude patřit mezi ty, na které dlouho nezapomenu, zvlášť, když historie Boleslava a Václava popisuje trochu jinak.