Případ Zlatého Buddhy přehled

Případ Zlatého Buddhy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46394/bmid_pripad-zlateho-buddhy-wTy-46394.png 3 10 10

Kriminalistický příběh, podložený historickou událostí, líčí boj svárovských dělníků proti textilnímu továrníkovi Riessigovi, pozadí vraždy jednoho z faktorů a vzrušující boj o tajemnou knihu o Zlatém Buddhovi, obsahující kompromitující záznamy.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Zlatého Buddhy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

rafan65
27.08.2023 3 z 5

Přečíst se to dalo ale mám pocit že podruhé tuto knihu číst už nikdy nebudu. Napřed jsem se nemohl do knihy pořádně začíst, až mě čtení začalo docela bavit tak se děj začal točit kolem boje dělníků a majitele továrny a byl jsem znovu v pytli. Takové knihy moc nemusím, mám rád pokud je děj pěkně napínavý a nemusím řešit stávkovou pohotovost.

jprst
15.06.2023 2 z 5

Tohle za přečtení spíše nestálo, nechal jsem se nalákat jménem autora, ale bylo to dost velké zklamání. Autor předvedl jiné a výrazně lepší příběhy.


Polinius
10.06.2018 2 z 5

Popravdě nevím, jak přesně hodnotit. Nesvadbu znám jako scifistu a proto jsem k povídce předem přistupoval jako k fantastice. Ale bohužel, v celém textu není žádný fantastický motiv. :) Je to podivná detektivka, kde se neustále mění strany. (Strany myšleno Dobro/zlo.) Postavy jsou neustále v nějaké křeči a doslova až přehrávají své role a to nemyslím jako kritiku. Ze strany postav je to až divadelní herectví. :-) Jedinou záhadou je, kdo a nebo co je Zlatý Budha.

Předpokládám, že kdyby to hodnotil někdo lepší než já, tak by si dal práci s dohledáváním historických předloh a s úvahou na téma jak moc a nebo málo je tato novela poplatná bývalému režimu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ Zlatého Buddhy v seznamech

v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x