Vyslanci mrtvých přehled

Vyslanci mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56532/bmid_vyslanci-mrtvych-x4t-56532.jpg 4 43 43

Případy Andrey Cortové série

1. díl >

Lidé, jakož i celá plejáda dalších inteligentních tvorů, jsou většinou vazaly nejrůznějších korporací, církví či politických vůdců. Svobodu si musí každý nejprve odpracovat. Nade vším pak jako bohové dohlížejí všemocné umělé inteligence nejasného původu. Andrea Cortová je detektivkou Diplomatického sboru lidstva a na habitat Jedna Jedna Jedna ji poslali vyšetřit vraždu dvou tamějších lidských obyvatel. Potíž vězí v tom, že hlavními podezřelými jsou umělé inteligence, které habitat vybudovaly a zabydlily experimentální rasou inteligentních lenochodů. Jak může osamocený člověk vyhlásit válku bohům? Román na pomezí noir detektivky a space opery získal Pamětní cenu Philipa K. Dicka.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Emissaries from the Dead , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyslanci mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Miruneček
15.09.2022 3 z 5

Jak píše Áža707 skvělá myšlenka i potenciál. Jen ta stvoření o rychlosti lenochoda :D

Áža707
30.07.2021 3 z 5

Stejně jako těžko se mi četla kniha, tak se mi píše recenze. Nechci nikoho z vás odradit, protože si myslím, že kniha má skvělou myšlenku i potenciál, ale ten rozjezd se dá přirovnat k tomu, že potřebujete ujet 400 km a první půlku (možná i 2/3) pojedete 20km/h.

Na začátku je zde strašně moc postav, kmenů, druhů atd a já jsem se doopravdy hodně moc ztrácela a nemohla jsem se zorientovat. Často jsem se musela vracet a ujasnit si kdo je kdo. Hlavní postavou je Andrea, která má být vyšetřovatelkou vraždy a vždy si všechny drží od těla.

Pokud bych měla něco doopravdy na této knize vyzdvihnout, tak je to její posun, kdy postupem knihy zboří pevné zdi, které kolem sebe v průběhu let vystavěla, aby se bránila citům a hlavně zradě.

Druhým velkým bonusem, který si myslím, že jsem stejně úplně nepochopila do konce knihy byl/i Oscin a Sky. Což jsou dvě osoby, kteří mají sdílené vědomí a jsou vlastně na věky věků spojeni. Porrinyardovi sami sebe považovali za jednoho jedince, dokázali mluvit zároveň a nebo dokončovat precizně mezi sebou věty. A když mluvili o vzpomínkách jednoho z nich, tak používali spojení "jedinec Sky". Vím, že takhle to zní docela zmateně, ale pro to vše, co udělali a jak se chovali jsem si je oblíbila a to ještě dříve než samotnou Andreu.

Na konci byl příběh naprosto strhující a úplně vás do sebe vtáhnul. Konečně odhalení pachatele bylo nečekané a já jsem si závěr užila doopravdy strašně moc.

Doufám, že se někdy dostanu k dalšímu dílů, ano takže podle toho můžete soudit, že to nebylo tak strašně, když chci číst další díl. Hlavně mě zajímá, jak dopadne vztah Andrey s Porrinyardovými.

Shrnutí: rozhodně doporučuji, protože jak už jsem zmínila výše kniha je velice originální a rozhodně detektivní scifi je něco neobvyklého, jen dejte knize čas, protože začátek je doopravdy zdlouhavý. Myslím, že kniha by si v některých částech zasloužila víc a v některých by naopak mohla být trochu jednoduší.

3/5


Kyri
30.04.2019 3 z 5

Docela se mi líbila fantazie o světě zavěšeném ve větvích. Líbila se mi i hlavní hrdinka, přestože tajemství z nejstrašnějších v minulosti u hrdinů knih většinou těžko snáším. Z mého pohledu byla kniha čtivá do poslední cca 1/4. Pak už mi to přišlo moc křečovité, šroubované a tlačila jsem se k závěru. Postava hlavního vraha mě trochu zklamala.
Celkově: nadšená nejsem, ale rozhodně se to dalo přečíst a bavila jsem se

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyslanci mrtvých v seznamech

v Přečtených53x
v Doporučených6x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Adam-Troy Castro
americká, 1960
2010  75%Vyslanci mrtvých
2012  77%Třetí dráp boží
2017  75%Gustík Smutník a kradač lidí
2017  50%Gustík Smutník a strašidelný trezor