Iluze přehled

Iluze https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60036/bmid_iluze-hM2-60036.jpg 4 1223 1223

Případy Lincolna Rhyma série

< 5. díl >

Další příběh geniálního detektiva Lincolna Rhyma se začíná odvíjet na prestižní hudební škole v centru New Yorku, kam se po útěku z místa činu uchýlí pachatel vraždy. Policie do několika minut obklíčí uzamčenou učebnu a chystá se s vrahem vyjednávat. Vzápětí se zevnitř ozve výkřik a výstřel, a tak policisté vyrazí dveře. Místnost je však prázdná. Na pomoc jsou povolání Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a okamžitě začínají s důkladným šetřením. Proti nim však tentokrát stojí mistrný iluzionista přezdívaný Kouzelník, který burcuje jejich profesionální ctižádost prostřednictvím série vražd, jejichž bestialita se neustále stupňuje. Počet mrtvých narůstá a hodiny nelítostně ukrajují čas. Rhyme se Sachsovou proto musí co nejrychleji proniknout skrz kouřovou clonu a zabránit hrůzyplné pomstě, která se hrozí stát nejokázalejším zmizením v dějinách kriminalistiky. 2. vydání... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Vanished Man , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iluze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (173)

Bedřich63
20.05.2024 5 z 5

Je to skutečnost nebo iluze? Po dočtení knihy jsem si potvrdil to, co jsem si říkal celou dobu při čtení. Toto je skutečně skvělá kniha popisující geniálně vytvořené iluze vydávající se za skutečnost.
K známým postavám stratégovi a analytikovi Lincolnovi, který je upoután na vozík, Amélii, která je jeho rukama, nohama, očima a mozkem v terénu a tvoří spolu úžasný tým, detektivovi Lonu Sellittovi a ošetřovateli Thomovi tentokrát přibude Kara, více než zdatná konzultantka v oborech, které jsou hlavní nosnou linkou této knihy. Ona má výrazný podíl na tom, že se vyšetřovatelům daří přibližovat k pachateli.
Kdo je vlastně ten iluzionista, eskamonér, břichomluvec, zručný zámečník, prostě muž mnoha nadání, který se rozhodl páchat zločiny netradičními postupy, uvádějícími v rozpaky i jinak zcela jasně dominující dvojici konzultantů Lincolna a Amélii? Co bude jeho další krok? Bude to jen návnada, nebo opravdu jeho další cíl? Co je skutečnost a co je iluze budící dojem skutečnosti? A jaký je vlastně jeho záměr? Po několika zvratech se to nakonec čtenář dozví.
No bavil jsem se po celou dobu čtení tohoto docela objemného dílu. Perfektní vhled do oboru pro mě zcela neznámého a tak trochu tajemného. Trochu politiky v příběhu, jak je autorovým zvykem, to mi ale nevadí.
Takže dávám plný počet * a už se těším na další díl.

Magdalenkačte
19.05.2024 4 z 5

Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová vyšetřují zákeřnou smrt mladé hudebnice.
Už od začátku to vypadá, jak kdyby se pachatel doslova vypaří. Brzy přibývají další mrtví a to, že pachatel po sobě nezanechává absolutně žádné stopy, je pro tým vyšetřovatelů dost matoucí. Na případech s týmem spolupracuje mlada iluzionistka Kara a ta jim pomáhá odhalit svět kouzel a iluzí.
Opět brilantně vystavěno, jen mě trochu mátla linka s prokurátorem v jiném případu.


Kortez
28.02.2024 4 z 5

Audiokniha. Mám rád Rhyma a Sachsovou a tak jsem se patřičně bavil i u tohoto dílu, i když kouzelníky a eskamotéry v reálu vůbec nemusím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Iluze v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených2 114x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených93x
v Knihotéce631x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech11x