Žena v kleci přehled

Žena v kleci https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129031/bmid_carl-morck-zena-v-kleci-hXZ-129031.jpg 4 3587 3587

Případy oddělení Q série

1. díl >

První případ komisaře Mørcka z oddělení Q. Celosvětový bestseller. Komisař Carl Mørck je po traumatické události, utrpěné během služby, přeložen do nově založeného oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Případ mladé političky Merete Lynggaardové, jež před pěti lety beze stop zmizela, v něm probudí detektivní instinkty, které považoval za dávno vyhaslé. V pátrání mu účinně pomáhá svérázný arabský přistěhovalec Asad, jehož přítomnost v díle je zdrojem multikulturního napětí i mnoha humorných situací. Čím hlouběji Carl Mørck do případu proniká, tím větší nachází nesrovnalosti. Je opravdu možné, že ta žena je stále ještě naživu, že ji někdo vězní a týrá na neznámém místě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Kvinden i buret , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena v kleci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (711)

PrinceznaM
26.04.2024 3 z 5

Severská detektivka, u které jsem v úvodu přemýšlela, jestli číst dál. Vleklý děj, bez akce, dvě neprovázané postavy v různých časech. V okamžiku, kdy do sebe linky začaly zapadat, dostal celý děj svižnější tempo a chybějící energii. Poměrně rychle se dá odhalit, kdo bude hlavní pachatel, což je možná škoda. K závěru jsem se konečně dočkala větší akce, která ve mě vzbudila trochu toho potřebného napětí, i když s jasným koncem. Určitě si od autora přečtu ještě aspoň 1 knihu, abych věděla, jestli je tohle jen pomalejší začátek skvělé série nebo ztráta času.

MarianP
19.04.2024 4 z 5

Olsenov knižný príbeh o žene v klietke sa mierne líši od filmového spracovania. Chýbal ku koncu taký dramatickejší záver. Okrem toho je však kniha fajn, trochu iná ako ostatné severské detektívky. Viac sa venuje unesenej žene - príbehu z jej podľadu. (aj to je zásadný rozdiel oproti fimlu). 4* ako vyšité, k plnému počtu mi chýbalo lepšie vykreslenie severského ponurého prostredia.


Gužu
17.04.2024 4 z 5

Moje asi první kniha, kdy jsem poprvé před lety viděla film. A docela mě potěšilo, že Carl nebyl takový trpitel, jak ho ztvárnil Nikolaj Lie Kaas a i Asadova linka z knihy vychází o mnoho lépe a sympatičtěji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2012 - Grand prix des lectrices de Elle (Crime fiction)
2012 - Barry Award (Nejlepší román)


Kniha Žena v kleci v seznamech

v Právě čtených47x
v Přečtených5 380x
ve Čtenářské výzvě750x
v Doporučených290x
v Knihotéce1 041x
v Chystám se číst779x
v Chci si koupit159x
v dalších seznamech19x