Přišel jsi, když venku pršelo přehled

Přišel jsi, když venku pršelo
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465060/bmid_prisel-jsi-kdyz-venku-prselo-RpS-465060.jpg 4 32 32

Kniha popisuje životní období mladé ženy vdávající se z lásky, která se však brzy změní v hořkost. Alice si bere svého přítele Richarda Skálu, když zjistí, že je těhotná. U jejích rodičů bydlet nemohou, protože vinou bratra o všechno přišli, a tak začnou bydlet ve vile Richardovy matky v malém městě Javorov. Jejich společné soužití začíná mít počáteční trhliny, a když o Vánocích Richard nečekaně oznámí, že odjíždí do Afghánistánu na vojenskou misi, dostane trhlinu největší. Alice zůstává s malým synem v domě své tchyně, která jí situaci vůbec neulehčuje, a snaží se najít východisko ze zdánlivě neřešitelných nesnází. Aniž by to chtěla nebo plánovala, seznámí se se svou osudovou láskou, Pavlem. Nemají to však snadné, oba mají jiné partnery a smysl pro morální povinnost. Jejich láska je však silná a opojná, ale stejně tak bolestná a spalující. Zpočátku se snaží tomu velkému citu bránit, ale zjišťují, že jeden bez druhého nechtějí být. Navíc se blíží čas, kdy se vrátí Richard z Afghánistánu. Bude to ale úplně jiný Richard, než kterého Alice znala.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přišel jsi, když venku pršelo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

m.valova
11.10.2022 4 z 5

Příběh byl sice rozvleklejší,ale líbil se mi.V této době se mi nějak nechce číst těžká a náročná témata a tak jsem nenáročnost uvítala.S takovým chlapem jako byl Richard bych opravdu žít nedokázala a Alice se tomu všemu dokázala postavit čelem a takže jsem jí fandila a přála štěstí i když lidské vztahy jsou složité a vždycky je někdo ten opouštěný a smutný,zvlášť pokud jde o vztah ve kterém jsou děti ..

Allla9
07.04.2022 3 z 5

Knížka je za mě slabší průměr. Přijde mi na mnoha místech hodně povrchní.


Marekh
06.03.2022 3 z 5

Celkové hodnocení: 70 %

Romantický příběh pro ženy. Alice je provdána za Richarda, který odjíždí na misi do Afghánistánu. Zamiluje se však do muže, který se jmenuje Pavel. Je to její osudová láska.. Jsou různé názory na tuto knihu.

Celkové se kniha četla dobře, střídají se pohledy Alice a Richarda (většinou Alice), kapitoly jsou krátké. Některé části mohly být více propracovanější. V románu jsem nenašel žádné nelogičnosti, příběh by se mohl klidně odehrát ve skutečném životě.

Při čtení jsem se zamyslel nad otázkami vztahů a manželství. Je fajn mít vedle sebe člověka, kterého milujete, se kterým všechno prožíváte - pěkné i špatné chvíle, na kterého se těšíte a je vám oporou. Důležitá je tolerance a upřímnost.

Kniha má pěkný přebal.

Citáty z knihy:

Láska je doba, kdy si rozum bere dovolenou a city přesčasy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přišel jsi, když venku pršelo v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit14x

Štítky knihy

nevěra pro ženy partnerské vztahy manželství

Autorovy knížky

Sandra Rokosová
česká, 1983
2021  79%Přišel jsi, když venku pršelo