Přístav Země / Zatmění přehled

Přístav Země / Zatmění https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467505/bmid_pristav-zeme-zatmeni-i3Y-467505.jpg 4 34 34

Autorský komplet Zacka Kaplana obsahující dvě kompletní a ukončené sci-fi série. Přístav Země První kontakt nemusí být nic romantického jako Blízká setkání, nebo krvavého jako Vetřelec. Mimozemšťané přicházejí s požadavkem na vybudování kosmického přístavu, výměnou za technologie a obchodní příležitosti. Nemusí přicházet v míru, ani nás nepotřebují sežrat, protože to by poškodilo obchod. A o ten jde především. Je jen otázkou, kdo na něm vydělá a jakou cenu zaplatí. Zatmění Na Slunci došlo k podivným změnám. Jeho paprsky už nejsou hřejivé, ale spalující. Až tak, že vás to okamžitě zabije. Lidstvu tak nezbývá, než se přesunout do podzemí a najít způsob, jak přežít. V podzemí apokalyptického New Yorku zuří boj o moc, do nějž je nechtěně zavlečen i hlavní hrdina, kterému brzy dojde, že se vždy najde někdo, kdo chce vládnout ostatním, i kdyby to mělo být na spáleništi. Kniha zahrnuje následující: Přístav Země (Port of Earth Vol. 1-3) Zatmění (Eclipse Vol. 1-4) Bonusové materiály Exkluzivní obsah určený pouze pro české vydání... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Mighty Boys
Originální název:

Port of Earth Vol. 1-3 / Eclipse Vol. 1-4


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přístav Země / Zatmění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Kapis
08.03.2024 5 z 5

Mrazivě aktuální, se spádem, který nedovolí tento porotherm jen tak zavřít. Kolik se tam toho jen povedlo autorovi nacpat a schovat! Hodnotím tedy zatím jen Přístav Země, který je samostatnou knihou, protože kdoví, kdy začnu číst druhou knihu, tak ať to vysypu začerstva. Možná mohla kniha vyjít samostatně - ale zase chápu motivaci Mighty Boys při vydání jejich prvního počinu. Akorát teda, jde vidět, jak ty desítky let klima-aktivistické paniky už stihlo lidi naformátovat a ještě si myslí, že to myslí dobře. Jak to tam bylo s tím vodním pohonem? Že lidstvo už nahrazovalo fosilní zdroje spolehlivě obnovitelnými zdroji? Tak nějak to tam bylo podprahově. Tak ne-e, nenahrazujeme a tyto "obnovitelné" zdroje ještě dloouhooo nenahradí stabilní zdroje energie (fosilní, jádro), tato myšlenka je akorát v myslích fanatických rádobyzelených hitlerjugend, s velmi pochybným vzděláním, nahony vzdáleného vzdělání technickému, kteří to tu momentálně vedou ke kolapsu, ne nepodobnému tomu, který jsem viděl v knize. Ale to je jen na okraj, takové bezvýznamné povzdechnutí v poušti, karavana pojede stejně dál k propasti a nebude poslouchat štěkající psy. Jinak nemám Přístavu Země co vytknout, opravdu skvěle napsaný i nakreslený autorský komiks, není tam hlavně žádný altruistický, citlivý, ale zároveň tvrdý, chytrý, silný a krásný Pan Prezident, nejvyšší velící je obyčejný pragmatický chlap. Opravdu paráda, už se těším na tu druhou část, která asi bude trochu apokalypticky popisovat tu prapříčinu té slavné klimatické změny.

Za mě plnohodnotných 97%

Kverulant
20.11.2023 4 z 5

Masivní kniha obsahuje dva ukončené komiksy, oba mají atraktivní svět a situaci a pěknou kresbu. Zatímco postapo Zatmění se vyvíjí tak nějak normálně, Přístav Země mě nápadem velmi uchvátil, zhltnul jsem ho na jedno posezení na WC, až mě pomalu musela rodina odvézt na vozíku a bylo mi velmi líto, že autor v sérii už nepokračoval, i když závěr nepůsobí zrovna jako ukončení. Nakladatelství Mighty Boys si umí vybrat velmi sympatické, ne tolik profláklé záležitosti a rozhodně se vyplatí jejich ediční plán sledovat.


Zlord Antiježíš
25.09.2023 4 z 5

Nevychází tu příliš mnoho sci-fi komiksů. Vítám tedy každý takový.
Přístav Země i Zatmění vychází z klasických sci-fi, v případě druhého post-apo a přináší originální zápletku. Příběh je akční a má spád, ač nějaké hluboké vícevrstvé a nejednoznačné poselství nepřináší. Jde o docela přímočaré, vcelku oddychové a nesmírně zábavné čtení (a sledování). Otázka k přemýšlení v případě přístavu dost rezonuje např. s moderním veledílem "Vzpominky na zemi" a Teorií temného lesa. Zatmění zase zamyšlení nad post-apo situací a plno otázek co se mohlo stát.

Kniha je to úctyhodných rozměrů a hmotnosti, ačkoli pokud jste zvyklí na kolosálky, dech nevyrazí. Knihu jsem četl půjčenou z knihovny, ač desky už nesli známky mnohého čtení, vazba drží krásně. Jedinou výhradu k technickému provedení mám k lesklému papíru. Matný se čte lépe a kvalitní zřejmě dává i lépe vyniknout barvám.

Co dech rozhodně vyrazí je množství bonusového materiálu. Toho je, zejména u Zatmění tolik, že vám vystačí na stejný, ne-li delší čas než čtení samotných komiksů.

Super, jen tak dále!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přístav Země / Zatmění v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit8x

Štítky knihy

komiksy sci-fi

Autorovy knížky

Zack Kaplan
americká, 1979
2021  89%Přístav Země / Zatmění