Prokletá Mimzie přehled

Prokletá Mimzie
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522164/bmid_prokleta-mimzie-65183d03674d0.jpg 4 28 28

Asi každý slyšel o krvavých čarodějnických procesech v Salemu, ale jen málokdo zná legendu o čarodějnici a čaroději z New Jersey, kteří roku 1730 utekli do Hillock Woods, maloměsta, kde v ně věří dodnes. Šestnáctiletá Amy se spolu se svojí matkou stěhuje do tohoto legendami ověnčeného města začít nový život s novou rodinou. Tomu v cestě stojí Angelo, její budoucí nevlastní bratr, který se ji kdoví proč rozhodl nenávidět. Amy se mu snaží klidit z cesty, ale když dostane nabídku přidat se k partě youtuberů, kteří chtějí točit záhady kolem tajemného domu v lesích, nemůže se mu dál vyhýbat. Angelo je totiž jedním z nich. Z Amy se tak stává terč posměchů a podrazů, zatímco se snaží přijít na kloub záhadnému vytí z lesů, tajemným pentagramům a mrtvým zvířatům, které se v Hillock Woods objevují. V čarodějnice nikdy dřív nevěřila, ale možná nastal čas tohle své přesvědčení přehodnotit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletá Mimzie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Ív688
12.03.2024 2 z 5

Řekla bych nic nového pod sluncem, zmítání emocí a tak, myslela jsem si, že kniha bude strašidelnější, začátek to celkem sliboval...tak opět jednou a dost, ale mladé čtenářky si s tou romantickou dějovou linkou přijdou na své...

michaelakoc
26.02.2024 4 z 5

“V životě se totiž dějí různé věci, ale ať už stojíte před jakýmkoliv problémem, jedno je jasné - nějak to dopadne.

Rovnou říkám, že být mi mezi patnácti až sedmnácti lety, pravděpodobně bych hodnotila 5/5. I když ale nejsem cílovka, četbu jsem si užila na 100 % a ani na jedné stránce knihy jsem se nenudila. Od autorky jsem četla už celou sérii Láska a ten spisovatelský posun je neskutečně vidět a cítit v celém příběhu.

Moc se mi líbí anotace a žánrové zařazení knihy, protože toto je doopravdy Young Adult Mystery.

Šestnáctiletá Amy McKenzie (Mimi, Mimzie, Mimz) se se svou matkou stěhuje do městečka Hillock Woods k matčinýmu novému partnerovi Nickovi, který je vdovec a žije se svými dvěma syny - sedmnáctiletým Angelem a malým Samem. Plánují svatbu, ale Angelo je proti, nechce novou rodinu a nechce, aby s nimi Amy se svou matkou bydleli a dává jim to patřičně najevo.

Amy se stane součástí party, ve které je také Angelo. Ten jí dává pořádně zabrat, ale pravdou je, že kdyby nebyli něco jako nevlastní sourozenci, vlastně by je to k sobě přitahovalo.

Vypráví se, že v Hillock Woods straší čarodějnice Margaret a její manžel Jean. Je zde i Howardův dům, který slouží jako čarodějnické muzeum. Tam měli Margaret s Jeanem mučit a zabíjet své oběti pro Margaretinu věčnou krásu. A možná také věčný život? Protože ve městě se dějí zvláštní a strašidelné věci - z domu se ozývají zvuky a hlasy, jsou nacházena mrtvá zvířata, pentagramy na zahradách. krvavé vzkazy, čarodějnice v oknech, aj.

Parta okolo Amy, Angela a dalších kamarádů se rozhodne záhadě přijít na kloub, ale u toho odhalují velké tajemství, které se ve městě stalo dva roky zpátky a někteří z nich se ho možná napřímo účastnili - Vidím vás!

Já jsem hlavní zápletku odhalila už někdy v polovině, ale nevadilo mi to. Užívala jsem si tu mysteriózní část knihy. Romantická a kamarádská část je více pro ty náctileté.


Hope80
15.01.2024 3 z 5

Knihu bych já osobně zařadila na takový průměr, slušně se rozjela, byla i napínavá a strašidelná, ale pak se mi několik stránek táhlo, poté se zase rozjela (typem opět strašidelného děje). Kniha nebyla špatná, ale pro mě asi zbytečně dlouhá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletá Mimzie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x