Prométheus v plamenech přehled

Prométheus v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15599/prometheus-v-plamenech-15599.jpg 4 257 257

Katastrofy série

< 2. díl >

Román o havárii gigantické atomové elektrárny v severní Kalifornii. Elektrárna má být dána co nejdříve do provozu, protože energetická síť v USA je přetížena a včasné zahájení provozu je také důkazem úspěšného plnění vládního programu. Stavitelé a ředitel elektrárny marně upozorňují na nedokonale vyzkoušený provoz. Osobní a politické zájmy se střetávají s pocitem zodpovědnosti, protože zapojení reaktorů může vést k atomovému výbuchu. K zahájení provozu se sejdou reportéři i vládní činitelé a jsou svědky dramatu jednotlivců i celé stavby, boje lidí, kteří se marně snaží zabránit neštěstí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

The Prometheus Crisis , 1975


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prométheus v plamenech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

knihveru
28.08.2023 3 z 5

Kniha má 300 stran, z toho prvních sto stran se nic neděje. Havárie jako taková je popsána dost zvláštně, člověk pořádně neví, co se teda stalo, proč všechno selhalo. Příběh protínají záznamy z následného vyšetřování. Za mě slabší kniha.

heavy66
18.03.2023 5 z 5

Strhující román o havárii jaderné elektrárny. Kriminální zápletka je navíc, k eskalaci napětí úplně stačí lhostejní dodavatelé, přehnané sebevědomí nekompetentní obsluhy a motivační deadline stanovený z vyšších míst. A právě deadline je v případě havárie jaderného reaktoru velmi výstižný termín.
Největší nebezpečí jaderných elektráren spočívá v tom, že čím levnější energii vyrobí, tím je její cena pro konečného spotřebitele vyšší, jak vidíme na svých účtech v posledních letech!


SSTknihy
07.03.2023 3 z 5

Někdy až mrazí z toho, jak se fantazie některých spisovatelů přetaví do děsivé skutečnosti. To, co bylo v polovině sedmdesátých let psáno jako sci-fi s varovně vztyčeným ukazováčkem hamižné a sobecké společnosti, to se v o deset let později stalo hrůznou skutečností. Knihy autorské dvojice Scortia-Robinson jsou napínavé a čtou se dobře, i přes svou částečnou schematičnost a lehkou zastaralost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prométheus v plamenech v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených361x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených27x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x