Děkuji, sestřičko... přehled

Děkuji, sestřičko... https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407054/bmid_dekuji-sestricko-c3I-407054.jpg 4 464 464

Prosím vás, sestřičko série

< 2. díl

Pokračování křehkého osudu mladé sestřičky, který se odehrává v sedmdesátých letech minulého století v prostředí, které křehkým citům právě nepřálo. Příběh o tom jak si poradit se životem bez cizí pomoci, cestou vlastnoručně ohmataného poznání, vykoupeného občas trpkostí, občas zakopnutím. A někde na té cestě se najde přátelství, láska i schopnost vypořádat se s malichernostmi, které by jinak dokázaly otrávit život.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děkuji, sestřičko.... Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

milito999
04.05.2024 4 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem si musela doobjednat druhý a hned jsem se do něj pustila. Kniha se čte lehce a popisuje mladou sestřičku (moc milá a skromná postava, která se pere s nelehkým osudem). Moje máma je sestřička a tuhle dobu v mládí zažila - neumím si představit "bonzování", nahlašování, přidělování bytů, strach z pomluv. Dobře byl i popsán porod, "hekárna", a následně jak jak se volalo otci (ti u porodu nesměli být a i hlavní hrdinka říká, že si tam Oldřicha neumí představit).
Hlavně ale v jakém stavu v bytě (byt 4. kategorie) žili s Oldřichem a k tomu všemu ta jeho ex manželka - to bylo taky něco. Při čtení jsem si mnohokrát říkala, že jsem ráda, jak žijeme nyní.

Autorka i suprově vystihla mluvu té doby - úplně se člověk dostane do 70. let do lékařského prostředí. Těším se na další knihy autorky.

Anavi8912
15.04.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila, přestože jsem nečetla 1.díl, ale určitě si ho ráda přečtu. Knížka popisuje nelehký životni příběh mladé, ale silné ženy Sylvie Fišerové. Paní spisovatelka dobře vystihla hlavní postavy, ale i dobu sedmdesátých let. Velice čtivá knížka, určitě doporučuji přečíst.


KK22
05.01.2024 5 z 5

Pokračování se mi líbilo stejně jako první díl. Přečteno během pár dní. Mám ráda knihy z lékařského prostředí. A i když tato se odehrává v době, kdy jsem ještě nebyla ani na světě, vůbec mi to nevadilo. Je to zajímavá sonda do doby, kdy byla mladá moje babička. O tom, jak to tehdy fungovalo, jsem od babičky mnoho slyšela...včetně hekárny v porodnici a ukazování miminek přes sklo, přidělování bytů atd.
Dál tato kniha poputuje k mojí tetě a babičce, které si tuto autorku již také oblibily.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děkuji, sestřičko... v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených721x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených36x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech2x