První muž přehled

První muž https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466937/bmid_prvni-muz-fzK-466937.jpg 4 126 126

Jonáš právě ukončil prestižní soukromou školu a má před sebou poslední léto, které bude trávit s nejlepším kamarádem Michalem na chatě jeho rodičů. Jedinou vadou v prázdninové pohodě může být Michalův strýc, který tam celoročně pobývá už několik let po návratu z Anglie. Jaké je Jonášovo překvapení, když se namísto s padesátiletým strejdou setká s mladým přitažlivým mužem... I přes počáteční nedorozumění a nehezké zkušenosti z minulosti letní povyražení nenápadně přerůstá v něco víc a na konci prázdnin se Jonáš bude muset rozhodnout...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První muž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

pleybe
15.01.2024 4 z 5

K Prvnímu muži jsem se dostala až po přečtení knihy Jsem tu pro tebe. Obě knihy mají několik styčných bodů, zejména co se týče autorčiny očividné obliby v zatížení hrdinů traumaty z minulosti. I zde mají své šrámy z minulosti oba protagonisté, ale opět byla pro jejich řešení zvolená vyvážená střední cesta, která se těchto problémů sice dotkne, ale neklade si za cíl je příliš podrobně rozebírat. I proto kniha působí odlehčeně.

Příběh ubíhá poměrně svižně, zasazen je do českého prostředí, což je pro autorku typické. Také je doplněn řadou adekvátně popsaných erotických scén, které jen umocňují dojem, že jde o oddechové čtení, nikoliv závažné drama.

Přesto mi První muž přijde jako slabší kniha než Jsem tu pro tebe – nejspíš je to dáno i tím, že byl tento příběh napsán dříve, ale zároveň tu na mě chování obou protagonistů působilo mnohem více dětinsky než v Jsem tu pro tebe. Jejich příběh sice staví na principu lásky (nebo spíše okouzlení) na první pohled, ale kluci spolu nejsou schopní dospěle komunikovat, a to i přesto že je jeden z nich o řadu let starší. Pořád kolem sebe krouží a nedostatek komunikace vede jen ke zbytečným nedorozuměním. O to víc mě to mrhání časem štvalo, když jde pouze o letní románek, který zkomplikují hlubší city, s nimiž je pak potřeba se vypořádat. :)

Iva095
11.12.2023 5 z 5

Od autorky jsem četla všechny tři knihy, všechny byli fajn, ale První muž byl za mě nejlepší.
Těším se na další autorčiny knihy.


Ovecka_Saki
10.12.2023 3 z 5

V pohodě, taková oddechová, která se rychle přečte. Těším se na autorčiny další knihy a doufám, že se v nich krásně rozepíše, tohle mi přišlo takové jednoduše napsané.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha První muž v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených12x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst86x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech5x