Pučálkovic Amina přehled

Pučálkovic Amina https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12226/pucalkovic-amina-12226.jpg 4 261 261

Humoristické vyprávění o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přechovává žirafu. Kromě směšných a zábavných historek ukazuje autor i na lidské nectnosti a slabosti a snaží se zdůraznit myšlenku, že člověk má za každých okolností zůstat vůči druhému člověkem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pučálkovic Amina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Cara.17
13.04.2024 5 z 5

"Po meči a po přeslici čítala rodina poštovního tajemníka Pučálky pět členů..."

Stačilo si přečíst první větu a už se mi zvedaly koutky úst k úsměvu z tušení, že tohle bude trochu jiné počtení, než na jaké jsme zvyklí. A bylo tomu tak.
Jindřich Plachta byl nejen skvělý herec ale také spisovatel. Kniha mě hodně zaujala a jsem ráda, že se i dnes dá v knihkupectvích sehnat. Tím spíš, když v dnešní době frčí spíš "depresivní" literatura, je takovéto dílko o to větším pokladem (jakožto bývalá knihkupkyně můžu potvrdit, že vybrat z dnešní nabídky nějakou pozitivní knihu, kde se i zasmějete nad inteligentním humorem, bývá hodně velký oříšek. Jako další tip bych doporučila Paměti mouchy Gabriely - také stará klasika od českého autora Franka Weniga, která znovu vyšla v roce 2020.)
Pučálkovic Amina je určitě známá mnoha lidem a věřím, že se k ní rádi vracejí. Situace, které pan Plachta v knize popisuje, jsou trefné, vtipné a některé i nezapomenutelné. Těším se, až si Aminu znovu přečtu. Nepochybuju o tom, že se u ní budu smát stejně jako když jsem ji četla poprvé.

Hoblinka
07.04.2024 5 z 5

Moc pěkné čtení.


DádazPrahy
03.02.2024 3 z 5

Žirafy mám moc ráda, takže jsem si oblíbila i Aminu :-). Tato knížka, dnes už snad možno říci i klasika české literatury pro děti, je roztomilá (i když některé pasáže se mi moc nelíbily, např. vojenské manévry při chytání Aminy) a dnešním dětem by odkazy na některé dobové reálie možná už nebyly srozumitelné.
Na půvabu knížce dodávají vtipné ilustrace Ondřeje Sekory.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Malá domů, Den v kocourkově a dalších 17 nově přidaných eknih zdarma ke stažení

21.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pučálkovic Amina v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených374x
ve Čtenářské výzvě58x
v Doporučených10x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech4x