Půlnoční běžci přehled

Půlnoční běžci
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11304/bmid_pulnocni-bezci-TTa-11304.jpg 4 125 125

Kniha vznikala v době, kdy u nás ještě neexistovaly supermarkety, komerční rádia, AIDS, sex shopy, billboardy, leasing, casting, fucking a snad ani slovo nicméně. Zato existoval brainwashing, NDR a svépomocná výstavba bytů. Všichni měli zhruba stejně, tedy skoro nic. Nebo taky úplně všechno. Na maso a jižní ovoce se stálo ve frontách. Na auta byly pořadníky, na cesty do zahraničí výjezdní doložky, na západní zboží bony a tuzexy. Na území státu neoperovala ruská mafie, ale Střední skupina sovětských vojsk s arsenálem jaderných raket. Nesměle a pozvolna začínala éra joggingu a v českých zemích žilo tehdy 150.000 evidovaných a 10.000.000 neevidovaných alkoholiků. Půlnoční běžci jsou jeden z nejlepších českých románů té divné doby.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční běžci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

mikryn
22.06.2023 5 z 5

Příjemné čtení životních příběhů různých postav. Nejvíce mi přirostly k srdci postavy Inženýra a Barona. Postava Doktora prožívá zajímavý příběh, když se Doktor snažil vymanit systému, který si ho stále omotává. Nezažil jsem dobu za komárů, ale tahle kniha vám ji dokonale přibližuje. Životy obyčejných lidí, kteří žijí, jak nejlépe dovedou. A na závěr bych dodal, že by mě zajímalo, jak by ve skutečnosti vypadaly ženy jako Bára, Renata nebo Andrea. Určitě nádherně.

Chesterton
23.08.2021 4 z 5

Četla jsem hned v roce vydání. Byla jsem tehdy ještě celkem čerstvá maturantka a dnes si nepamatuji z děje zbla :o)
Snad jen to, že postavy jsou pojmenovány podle profesí. Proto jsem si musela třeba u Podravky a dalších připomenout o čem to bylo. Vím, že se mi četla hodně dobře a Zapletalovo vidění světa mě bavilo. Pochybuji, že se k ní budu vracet, ale kdo ví . . .
Určitě věřím tomu, co píše freejazz - takový nějaký matný pocit ve mně z příběhu zůstal :o)


Elea
13.06.2021 4 z 5

Podle mého názoru je to nejlepší autorova kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Půlnoční běžci v seznamech

v Přečtených183x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených12x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x