Rabínova dcera přehled

Rabínova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23224/bmid_rabinova-dcera-g5M-23224.jpg 4 198 198

Pravdivý příběh ortodoxního židovství, sexu a drog Reva Mannová, vnučka vrchního rabína státu Izrael a dcera vysoce váženého londýnského rabína, byla divoké dítě. Vzepřela se výchově a vydala se na zoufalou cestu za sebepoznáním. Reva opustila rodinu, vrhla se do víru sexu a drog a objevila svou cestu. Uplynulo několik let a Reva zatoužila po návratu k židovské víře. Opouští Londýn, aby vstoupila do ženské ješivy v Jeruzalémě. Hnána silnou touhou nalézt vyšší stupeň duchovního poznání je odhodlána vdát se za přísně věřícího svatého muže a mít s ním děti. Reva začíná nový život, snaží se popřít své dřívější touhy a potřeby a nalézt cestu k Bohu. Reva ve své krutě upřímné a často šokující biografii předkládá obraz skrytého světa ortodoxního židovství. Fascinovaně a s ohromujícím smyslem pro detail popisuje dnešní dohazování sňatků, rituální koupele i sexuální pravidla chování a při tom všem se vyrovnává s tímto komplikovaným světem. Rabínova dcera je skvěle napsaný strhující příběh ženy hledající lásku, která se snaží usmířit s Bohem, rodiči a hlavně sama se sebou. Reva Mannová je dcerou vysoce váženého londýnského rabína a vnučkou vrchního rabína Izraele. Reva vyrostla v centru Londýna a v roce 1979 se přestěhovala do Izraele. Dnes žije se svými třemi dětmi v Jeruzalémě. Nechci si představovat, jak si kolem prstu omotávám střapce na lemu jeho košile, jak pod ní potom tím samým prstem zajíždím a hladím ho po jeho bílé kůži. Jenže přesně takové představy se mi uhnízdily v hlavě a já se jich neumím zbavit. Neklidně se zavrtím na židli, necítím se ve své kůži a stydím se, jak lehce v myšlenkách zabloudím k zakázanému… Kniha se jen těžko odkládá – tak je osobní a syrová. Není to vždy příjemné čtení, ale nenajdete v ní ani ždibec sebelítosti. – Kathy Brevis, The Sunday Times Někdy šokující, někdy drásavá, někdy velmi vtipná zpověď Revy Mannové umožňuje čtenářům proniknout do jinak nepřístupného světa. – Elle... celý text

Literatura světová Literatura faktu Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Rabbi's Daughter , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rabínova dcera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Varvara
20.05.2023 5 z 5

Silný příběh, čtivěji podaný, než Ultraorthodox. Nechci moc opakovat, co už napsali jiní, tak jen stručně. Líbí se mi, jak se autorka k sobě staví - zdá se, že je se svými excesy pěkně srovnaná a neodsuzuje se, to je pro mě inspirativní. Jasně, píše už s odstupem a nadhledem, ale i tak. Také mě zaujala její autenticita. Pro některé byla občas přes čáru, ale mně to nevadilo. Chápu i, proč tak toužila po pozornosti. Řekla bych až učebnicový příklad nedosyceného vnitřního dítěte. No, lehké to neměla.

Nofar197
25.11.2022 5 z 5

Johna : Je zde vylíčení život ultraortodoxních Židů. Je velký rozdíl mezi ultraortodoxní judaismem, tradiční ortodoxii a moderní ortodoxii. Jinak skvělá kniha, těší mě, že vyšla i v Čechách. Jen škoda, že chybí nějaké odborné vysvětlení jednotlivých judaistickych směru.


joanb
05.05.2022 4 z 5

Autobiografická kniha o ženě, které cesta ke spokojenosti vede přes extrémy. Současně je vylíčen život ortodoxních židů. Knížka je zajímavá a nezapadne v paměti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rabínova dcera v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených297x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených21x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst154x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x