Rakvičky přehled

Rakvičky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374675/mid_rakvicky-Dqo-374675.jpg 3 138 138

Hned v úvodu této vtipné, ale i dojemné perestrojkové „road-movie“ definuje dvacetiletá Róza svůj osudový plán zcela jasně. Musí „najít Ostraváka a přiznat, že ho miluje“. V tu chvíli ještě netuší, jak těžký úkol to bude… Novela o krátké prázdninové cestě není jen příběhem čtveřice hlavních protagonistů. Je také originálním zrcadlem doby, zdánlivě ještě stejně nehybné jako hladina českých rybníků.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rakvičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

vlkcz
12.01.2024 3 z 5

Lepší 3*. Nečekal jsem Budžese, ale přesto si myslím, že téma se dalo pojmout lépe. Ne snad myšlenkami, tam to je v pořádku, ale formou a stylem. Pokud už se střídají vypravěči, tak by bylo lepší, kdyby to střídání bylo předvídatelnější a ne, že až po několika větách člověku dojde, že nemluví Róza, ale Péťa nebo teta. Takhle to působí trochu chaoticky a tříští celkový dojem.
Celá kniha pak vypadá jenom jako příprava na rozsáhlejší prózu, která by ještě měla projít nějakým "učesáním" a dopracováním některých témat. Ale je možné, že to byl úmysl. Věk hrdinky by k takovému přímočarému a nevyzrálému stylu sváděl, takže autorka tuto formu zvolila i s tímto ohledem. Jen mně to úplně nesedělo.
Soukupové K moři mi přišlo přeci jen zvládnutěji.

Lole
06.03.2022 1 z 5

Je to poprvé co jsem knihu od této autorky nedočetla. Mrzí mě to ale nějak mě nevtáhla a nezaujala, možná kdybych to překonala dalo by se, ale bohužel se mi již nechce ztrácet čas tím co mě nevtáhne. Mrzí mne to, jinak mám autorku ráda ale zde jsem se bohužel nesetkali.


czerwa
11.11.2021 1 z 5

Děj se vleče. Róza je otravná. Události banální. Tomášovy dopisy a úryvky z příběhu nezáživné.
Jako příběh putování to v sobě mělo příliš odboček. Jako příběh dospívání to nebylo dost silné. Jako obraz doby moc zjednodušené.
Takové rozvleklé nic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rakvičky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených200x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených2x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit8x