Raněný slepotou přehled

Raněný slepotou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22278/mid_raneny-slepotou-j0W-22278.jpg 4 46 46

Hlavním hrdinou románu Raněný slepotou je Anthony Beavis. Ten je typickým představitelem své doby. Libuje si v povrchnosti, v sobeckosti. K ničemu není vázán, vše sleduje a hodnotí s odstupem. Do ničeho se nechce nechat příliš vtáhnout, neboť má pocit, že by tak ztratil svoji svobodu. Postupem času a vlivem okolností se však mění, prohlédne a pochopí, že lidi je třeba mít rád a svoji náklonnost jim dávat najevo.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

Eyeless in Gaza , 1936


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Raněný slepotou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Jodys.63
04.02.2022 5 z 5

Opět bych dal klidně o hvězdičku víc .Tak pro tentokrát jsem si sám nebyl jistý svým pohledem na tuto knihu. Takže nepokrytě přiznávám, že jsem primárně zkoukl ostatní recenze, abych se ujistil, že jsem to celé správně pochopil a uchopil. Člověk si po tom množství přečtených knih myslí, že je připraven na všechno. Že ho už nic nemůže překvapit a oslnit. Ale omyl! Huxley překvapil a oslnil. Důmyslné řazení kapitol. Precizní filosofie postav. Neustále aktuální témata. Náročné čtení, které vás nenechá vydechnout. Některé úvahy si přímo říkají o to, uložit si do paměti přesné citace. Kniha a myšlenky, které si jakoby sami žijou svým vlastním životem.

PoetickaM
22.10.2021 5 z 5

Všichni jsme tak trochu raněni. Ne všem se nám podaří prohlédnout. Ne v dnešní době, kdy se tolik nabízí, abychom zůstali ve tmě


painthers
14.06.2020 4 z 5

Krásný jazyk, krásný styl, neobvyklé řazení příběhu v kapitolách. Filosofický román, který neztratil za desítky let na aktuálnosti.

Huxley je můj oblíbený autor - z děl dýchají jeho encyklopedické znalosti, osvícená duše, moudrost. Možná i introverze a klid? Jeho díla vždy dávají čtenáři něco nového, hlubokého.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Raněný slepotou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x