Ráno nepláču přehled

Ráno nepláču
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41647/rano-neplacu-41647.jpg 4 52 52

Jak si osud zahrává s lidským životem? Říká se: „do třetice všeho zlého..“ Martina žije sama s malou dcerou v Bratislavě. Zažila vášnivý zakázaný vztah s Viktorem i manželství s nemilovaným mužem, který ji jednoho dne opustil i se všemi úsporami. Musela se vyrovnat se smrtí matky, která se záhadně utopila a následně se smrtí svého autistického bratra. Tím se zpřetrhaly veškeré kontakty se zbytkem rodiny a bojuje s osudem sama. Jak udělat tlustou čáru za minulostí a začít nový život s novým mužem?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ráno nepláču. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

simca9342
10.12.2023 5 z 5

"Víkendovka"
Martina žije život obyčejné matky a ženy v domácnosti. Alespoň to tak může vypadat. Dohání ji vzpomínky z dětství, které nejsou příjemné a musi je před rodinou tajit. Jednou se ozvou formou dopisu.
Radostné pozvání na svatbu způsobí, že Martina si oživí léta staré hádky a odloučení od rodiny, které si ale zavinila sama nebo spíše ve větší části osud. Vinit ze smrti jedné poloviny rodiny tu druhou je něco nepředstavitelného. Martina vzpomíná na dětství a dospívání na Slovensku. Milující rodiče, bratři a babička žili spokojeně dokud Kubovi nezjistili mentální retardaci a babička svými podivnými řečmi a chováním nebyla pomlouvaná každým z ulice, že zřejmě trpí Alzheimrem. Na jeden den se ji nevzpomíná dobře a nejraději by ho vymazala z paměti. Aby zapomněla, začala malovat obrazy. V nich se odráží její věčný smutek a zmatenost, protože dotedka nevěděla žádné okolnosti z maminy a bratrovy smrti.
Svatba a účast na ni je nejen klíčem k udobření rodinných vztahů, ale hlavně zjištění (I když nebude příjemné) toho, co se před lety stalo...

knihovniceS
14.04.2022 4 z 5

Ráno nepláču
První kniha od této autorky, kterou jsem přečetla, mě nadchla. Styl psaní je podobný jako píše Táňa Keleová-Vasilková. Příběh ze současnosti se prolíná se vzpomínkami hlavní postavy nadané malířky Martiny, která to v životě opravdu neměla jednoduché. Žila v rodině milujících rodičů s „alzheimerovou“ babičkou a postiženým bratrem. Zamilovala se do nepravého muže, když si myslela, že toho správného našla bylo pozdě ... Nebudu nic vyzrazovat. Román je plný obratů a zvratů, které se dají očekávat, ale také plný překvapení. Těším se na další knihy paní Gillerové. Příběh se mi líbil, dávám 4 hvězdy a doporučuji.


Ála1968
17.02.2021 3 z 5

Mám autorku moc ráda,ale myslím si,že tento příběh patří k jejím slabším.Určitě to umí líp

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ráno nepláču v seznamech

v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit8x