Řeč květů přehled

Řeč květů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129447/mid_rec-kvetu-ETW-129447.jpg 4 77 77

Svéhlavá a zarputilá Victoria Jonesová byla do svých devíti let odmítnutá desítkami pěstounských rodin. Její skutečný život začíná teď , v den jejích osmnáctých narozenin, kdy odchází z dětského domova, aby se postavila na vlastní nohy. Na cestu dostane obálku s dvaceti dolary a vzkazem Kup si jídlo a najdi si práci. Jak má ale Victoria žít ve světě, v němž vše působí nepřátelsky a který mluví řečí, jíž nerozumí ? Victoria se mnohem bezpečněji cítí ve světě rostlin. Ví, že sedmikráska znamená nevinnost, jiřiny značí důstojnost a daruje-li někomu květy ptačince, vítá ho tím do svého domu. Vnitřně zatvrzelá a traumatizovaná dívka lépe než jazykem lidí hovoří květomluvou, kterou se kdysi naučila od své pěstounky Elisabeth. Jediné osoby, která jí kdy byla blízká. Nyní se musí učit znovu, jak si získat práci a přátele, jak jim důvěřovat a jak je motivovat. Dokže otevřít lidem své vyprahlé srdce ?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Language of flowers , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeč květů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Marie022
02.05.2021 3 z 5

Knížka byla vcelku zajímavá, Victoriin život byl vcelku smutný a její chování docela pochopitelné, ale občas mě už štvala. Ovšem když jsem se brodila v těch scénách věnovaných porodu a potom mateřství myslela jsem, že už ji nedočtu, přišlo mi to hrozně zdlouhavé a popisovala to jako nějaký horor. Nicméně nakonec jsem ráda, že jsem vydržela a knihu dočetla do konce.

SammSamm
16.01.2019 4 z 5

Musím říci, že po velkém výběru knih v knihovně, kdy jsem opravdu neměla zaměřený cíl a jen tak jsem bloumala, co bych mohla číst, mne tato kniha upoutala svým obsahem a tak jsem si ji půjčila, začala číst a i když tam byly nepatrné zádrhely, které mou mysl odloudily, jsem knihu do sebe "vcucla". Příběh se mi velmi líbil a ač byla Victorie taká či onaká, určitě to pro ni nebylo lehké. Květomluva mne opravdu nadchla a líbí se mi, jak to autorka má parádně prostudované a promyšlené (sehnala jsem si informace o kvěomluvě a i knihu mimochodem :-D )


helenkan
08.10.2016 4 z 5

Docela zajímavý příběh. I když mě občas Victoriino chování štvalo,ale neměla to v životě lehký. Kde se měla naučit nějaké lásce,když ji celé dětství stěhovali od jedněch pěstounů ke druhým a všude byla pro každého divná. Těžko si pak mohla k někomu najít ten správný vztah a důvěru.
Knížka se mi líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řeč květů v seznamech

v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

květomluva

Autorovy knížky

Vanessa Diffenbaugh
americká, 1978
2012  75%Řeč květů