Řecké štěstí přehled

Řecké štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512714/recke-stesti9AzCgw-OV3-.jpg 4 74 74

Autorka žije už déle než pětadvacet let v řeckém kraji Epirus, provdala se tam, založila rodinu a našla štěstí. Řecké štěstí. Zemi zná jako málokdo jiný, a protože tradiční Řecko, které ji kdysi okouzlilo, postupně mizí, rozhodla se o něm psát –⁠ o jeho zvycích, tradicích, historii i legendách, ale také třeba o jazykových záludnostech a úskalích života v cizí zemi. Mimo jiné se dozvíte: - Proč se Řekové zdají tak šťastní a bezstarostní - Jaká jsou tradiční řecká jídla - Jaké mají v Řecku vánoční cukroví a recepty na ně - Jaký mají Řekové vztah ke zvířatům - Proč mají Řekové Dušičky dvakrát za rok - Proč Řekové věří na úterý třináctého... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecké štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

sakro
05.03.2024 3 z 5

Tentokrát se mohu absolutně podepsat pod dřívější recenzi od KNIHVERU. Před skutečností, jaký má autorka přehled o veškerých pověstech, bájích, historických i náboženských svátcích a tradicích nelze než smeknout. Málokdo z nás by asi z paměti vyhrabal tolik vědomostí o historii české. Přesto si myslím, že neměly v knize převažovat. Když se budu chtít něco dozvědět o řeckých bájích a pověstech, sáhnu po knize, která mi je prvoplánově nabízí. Ale od Řeckého štěstí bych očekával více reálií z běžného, dennodenního, praktického života, které jsou vždy o to zajímavější, že jsou podávány z pohledu v podstatě cizince, byť dlouhodobě v zemi žijícího. Použitou literární formu považuji tedy za čtivou, ale k obsahu mám výše uvedené výhrady.

Ivanule
30.12.2023 5 z 5

V Řecku jsem ještě nikdy nebyla, ale po přečtění této knihy mě autorka navnadila:) Velice vydařená kniha!!!!


knihovniceS
21.11.2023 4 z 5

Řecké štěstí
Miluju Řecko, kde jsem byla jen 2x na pár dní a mám zážitky na celý život. Přečetla jsem krásnou knihu od Češky, která se do Řecka provdala a moc pěkně popisuje život v oblasti, kde žije už čtvrt století, ale také nám předkládá historii a legendy Řeků. Kniha je psaná na základě blogu, který si právem získal cenu Magnesia Litera za r. 2022. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řecké štěstí v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených1x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x