Rekreace aneb Slavnosti Vzkříšeného Ducha přehled

Rekreace aneb Slavnosti Vzkříšeného Ducha https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56437/bmid_rekreace-aneb-slavnosti-vzkriseneho-b3d-56437.jpg 4 20 20

Děj příběhu se odehrává v době rozkladu sovětského impéria, kdy se na Ukrajině rozvíjí národní sebevědomí a pořádají se nejrůznější národně-obrozenecké akce. Hrdina knihy, mladý rocker a básník, je pozván na jednu z nich do městečka Čortopol. Jako typický antihrdina vidí v celé akci pouze příležitost jak si udělat výlet, opít se a navázat sexuální známosti. Nejinak se chovají jeho přátelé, mladí básníci. Kniha je napsaná svěžím stylem s notnou dávkou sarkasmu.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Burian a Tichák
Originální název:

Rekreaciji , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rekreace aneb Slavnosti Vzkříšeného Ducha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

ujira
22.04.2024 3 z 5

Asi jsem čekala od tohoto románu víc... doufala jsem, že poznám lépe metalitu Ukrajinců, nebo víc reálií či něco víc z dějin nově se formujícího národa. Zatím to byl takový woodstock po rusku.

Inutihar
09.08.2023 5 z 5

Mysteriózní alkoholické eskapády skupinky umělců během jedné dlouhé noci v neidentifikovatelném městečku na pomezí Haliče a Karpat. Ještě ne svobodná Ukrajina, už ne Sovětský svaz. Místo, které je kolektivní projekcí osudových zlomů ukrajinských dějin, rájem, peklem i očistcem. Krátké, úderné i opulentně užvaněné, vtipné i melancholické a chaotické jako opilství a následná kocovina, která všechny na konci čeká.


InaPražáková
04.01.2023 3 z 5

Rozumím těm, kdo hodnotí dvěma hvězdami, i těm, kdo hodnotí pěti. Výsledek bude asi záležet i na množství kocovin, které čtenář zažil. Čím víc, tím líp. Rekreace jsou z velké části záznam divokého mejdanu čtyř básníků, kteří občas recitují a většinou žvaní, mají cit pro vysoké a vyžívají se v nízkém. Nepochybně je tam plno interních vtipů, které jsem nepochytila, ale atmosféra bude podobná na všech uměleckých chlastačkách. Andruchovyč chrlí spleť trefných postřehů, dobrých vtipů, obehraných situací, horších vtipů a fantasmagorických výjevů. Dojde na pátrání po rodinných kořenech, těžkou historii Ukrajiny, mafiány i zombie. Především to beru jako autentickou vzpomínku na bujaré mládí, kterou se dá pobavit i potěšit, i když můj styl života se jí nikdy neblížil a vracet se k ní nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rekreace aneb Slavnosti Vzkříšeného Ducha v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

Ukrajina rock národní obrození hudebníci, muzikanti ukrajinská literatura

Autorovy další knížky

Jurij Andruchovyč
ukrajinská, 1960
2015  84%Moskoviáda
2009  83%Moje Evropa
2006  74%Rekreace aneb Slavnosti Vzkříšeného Ducha
2015  80%Písně mrtvého kohouta