Revolvers přehled

Revolvers https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485115/bmid_revolvers-lKk-485115.jpg 4 16 16

Sto táců za jeden koncert? O tom se pankáčům z Revolvers nesnilo ani v době největší slávy. V devadesátkách se z nich měly stát hvězdy, ale z fetu a nenávisti jim zvlhnul prach. Teď Dejv čuje comeback a s ním možnost vypadnout ze Zapadákova. Jenže sehnat staré kumpány – alkoholika Hadryna, feťáka Džeryho a sektáře Sifona – a dohlídnout, aby to zase nepodělali, bude možná nad jeho síly… Revolvers s nadhledem a ironií vypráví o naději a zklamání, zápalu a následném vyhoření, o touze dobýt svět, nebo si v něm aspoň najít svoje místo.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Revolvers. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Kenan
26.09.2022 4 z 5

Čtyři kamarádi, kteří spolu založili v mládí kapelu, chtějí uspořádat po 20 letech koncert.Jejich život se tehdy skládal hlavně z alkoholu, drog, nezodpovědnosti, bujarých pařeb.Dnes to jsou ztroskotanci, kteří mají spoustu problémů. Situace v této knize byly tak absurdní, vtipné, i když vůbec k smíchu nebyly. Pobavila jsem se. :)

Freemantle
09.04.2022 4 z 5

Mám všeobecně rád tematiku punku. Líbí se mi punková hudba, ať už česká nebo zahraniční, jejich výzor, je to taková moje ujetost. A když jsem čirou náhodou narazil na tuto knihu a přečetl si kladná hodnocení a nadšené ohlasy, musel jsem ji koupit a přečíst. Bylo to svižné a úderné. To, jak Oldřich Janeba tuto knihu napsal se mi líbilo - mělo to grády, spád, nechyběla tomu ironie, sarkasmus, nostalgie. Touha vrátit se do dob minulých, to je něco pro mě - taky se dost často ohlížím přes rameno zpět do minulosti a vzpomínám na roky, kdy člověk zas tak moc věci neřešil a tempo, jímž uhání život, nebylo tehdy tak zběsilé.

Hlavní protagonisté příběhu si mě získali svou originalitou. Nejsympatičtější mi byl Dejv a Hadryn, Džeryho mi bylo svým způsobem líto (moje citlivá duše při vzpomínce na něj zavibrovala) a Sifon... to byl taky správný poděs. Jako velmi příjemný bonus musím vyzdvihnout grafické zpracování obálky.

Máte-li rádi punk a třebas zrovna i vy procházíte krizí středního věku, dejte této knize šanci, stane se pro vás možná malou berličkou a vy zjistíte, že v tom děsně posraném období nejste sami...


petrarka72
26.02.2022 4 z 5

Zvláštně temná atmosféra, silná výpověď o posledních šancích, závislostech všeho druhu a světýlkách na konci tunelu. Přečteno rychle, bavilo mě to velmi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Revolvers v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x