Richard Ramirez: Night Stalker přehled

Richard Ramirez: Night Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499496/bmid_richard-ramirez-night-stalker-o0x-499496.jpg 4 112 112

"Byl jsem obviněn z téměř všech zločinů, které si dokážete představit." Život a zločiny satanistického zabijáka Richarda Ramireze. SÉRIE TRUE CRIME POKRAČUJE. Znáte z Netflixu. Šokující příběh o případu sériového vraha, který inspiroval oblíbený seriál na Netflixu! Kniha, která byla pečlivě zpracovávána po tři roky na základě téměř sta hodin exkluzivních rozhovorů s Richardem Ramirezem z kalifornské cely smrti, je definitivním příběhem nejobávanějšího amerického sériového vraha. Od Ramirezových prvních střetů se zákonem přes jeho nejvražednější pronásledovatelské výpravy až po bezprecedentní policejní hon, který vyústil v jeden z nejsenzačnějších soudních procesů v dějinách Kalifornie, je tato kniha děsivým a uhrančivým sestupem do samého nitra lidského zla.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Night Stalker: The Disturbing Life and Chilling Crimes of Richard Ramirez , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Richard Ramirez: Night Stalker. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

GYROTOURBILLON
26.05.2024 4 z 5

Čtivá kniha , která si určitě razí cestu ke čtenářům true krimi. Co dodat ??
Hodnotit lze tedy čtivost, bohužel nikoliv akci. Ano, jisté části byli zdlouhavé, ale asi se není čemu divit.

LussyP
17.02.2024 4 z 5

- Když chce bejt člověk dobrej vrah, musí si všechno pečlivě naplánovat. -

Čtete, díváte se nebo posloucháte true crime? Cítíte někdy vinu, že jste přispěli svým dílem k dalšímu zviditelnění daného vraha?

Odpovím jako první: ano, cítím. Vím, že to je část problému, protože lidi to zajímá a daný vrah tím dostane, co chtěl a já si nemůžu pomoct. (Na toto vřele doporučuji Don't fuck with cats - Od koťátek pracky pryč.) Možná měl v něčem Ramirez pravdu, společnost je posedlá smrtí.

Prvně je potřeba ocenit naprosto precizní práce autora kniha. Opravdu, smekám klobouček, protože je kniha zpracována velice věcně, předkládá fakta a neubírá se k emočním podbarvením. To v tomto žánru oceňuji.

První polovina knihy popisuje Ramirezovo běsnění a také jeho dětství, osoby, které ho ovlivnily, ale také prostředí. Chudoba, testování atomových bomb, těžká práce s nebezpečnými látkami a šikana byla v životě přistěhovalců z Mexika naprosto běžná.

Poslední část představuje opravdu DETAILNÍ popis soudního procesu. U této části jsem několikrát jen projížděla text očima, opravdu jsem nemohla číst, jelikož je to psáno zdlouhavě a nezáživně. Právníci se dohadují, svědek střídá svědka, Ramirez mrká na fanynky, fanynky šílý. To vše v téměř ve 300 stranách.


Deia
31.01.2024 4 z 5

Príbeh Ramireza začína dosť zhurta - opismi jeho zločinov. Jedna strana za druhou sa zapodieva jeho vraždami, znásilneniami, vlámaniami. To sa mi čítalo miestami dosť ťažko, keďže opäť úplne nezmyselne niekto bral životy a ešte aj úplne náhodne v domoch obetí, kde sa mali cítiť najviac bezpečne a navyše počas ich spánku. Trošku ma zarazilo, že aj pri tom, ako chaoticky na mňa Ramirez pôsobil a veľmi nič neplánoval, tak na miestach činu nenechával skoro žiadne dôkazy, aj keď dnes by to už také jednoduché nemal. A tiež ma zarazilo to, ako odmietali spolupracovať rôzne policajné zložky. Ďalšia čast knihy sa zaoberá jeho detstvom a tá, sa musím priznať, ma veľmi nebavila. Prišlo mi to celé dosť rozťahané, rôzne popisy udalostí z jeho detstva a rozbor jeho rodiny. Potom sa dostávame k zatknutiu a súdu. Aj časť so súdom bola dosť rozťahaná, keďže to bol vleklý súd, ale to ma celkom bavilo. Čo ma zas tu zarazilo, boli jeho fanynky. Naozaj nechápem, ako ich mohol mať toľko a prišlo mi to dosť nechutné, veď znásilňoval ženy, preboha. A ešte k tomu to bol feťák, ktorý sa o seba nestaral a zjavne aj smrdel. A tie ženy mu tam na súde rozťahovali nohy... akože vôbec to nechápem a ani nechcem.
Celá kniha je veľmi podrobná, čo je miestami až na škodu (mená vyšetrovateľov, niekedy aj ich rodín a podobne), ale napriek tomu, že je to náročné čítanie, tak ma to dosť bavilo. Teším sa na ďalšiu knihu z tejto edície.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Richard Ramirez: Night Stalker v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

satanismus sérioví vrazi skutečné kriminální případy podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

Philip Carlo
americká, 1949 - 2010
2014  89%Ledař: Zpověď nájemného vraha
2022  84%Richard Ramirez: Night Stalker
2010  74%Mafiánsky hrobár
2012  73%Gaspipe