Meč v bouři přehled

Meč v bouři
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80322/bmid_mec-v-bouri-K3h-80322.jpg 4 105 105

Rigantská sága série

1. díl >

Hluboko v zelených hornatých krajích Rigantů leží osada Tři Potoky, jejíž lidé vzývají bohy vzduchu a vody a duchy země. Mezi nimi žije chlapec, jehož osud je vepsán do světla hvězd. Je to Connavar, Přízrak, zrozený v bouři, jež zničila jeho otce. Muž s příslibem velikosti má vždy nepřátele, a již na začátku této epické kroniky je předpovězeno, že vojsko z Kamene jednoho dne přepluje moře... a že jeho příchod bude jako lavina. Tady hrají svou určenou úlohu ty nejzvláštnější síly, moudré i zlé - od strašného generála a zlovolné Morrigu po lesy, jejichž kouzla sahají až do časů před příchodem člověka na svět.... celý text

Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Sword in the Storm , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč v bouři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Taťka Hraboš
27.05.2024 5 z 5

Velmi pěkná fantasy – přímá a svým způsobem jednoduchá, beze snahy o nějaké hluboké filozofické úvahy, ale rozhodně ne plytká. Ty zajímavé myšlenky a postřehy si člověk v knize najde – hlavně v rozhovorech mezi postavami. I postavy samotné má Gemmell dobře zvládnuté – rozhodně nejsou nijak černobílé, a přesto se najde jen málokterá, která by nevzbuzovala sympatie. Po stránce psychologické sice autor nešel nijak zvlášť do hloubky, ale v tomto žánru to bohatě stačí. Ani po stránce děje si není nač stěžovat – hlavní linie je vcelku jasně načrtnutá od počátku, přesto jednotlivé dějové epizody nepostrádají překvapení, napětí a spád. Je to prostě takové příjemné odpočinkové čtení.

MilanKop
26.05.2024 5 z 5

Naprosto dokonale dílo, kterému není co vytknout. Celá kniha rychle utíká a nedá vám chvíli pokoj a prostě musíte číst dál a dál. Je tu naprosto vše co očekávám od hrdinské fantasy. David Gemmell prostě nikdy nezklame a je to sázka na jistotu ;)


Gordonlord
29.01.2024 5 z 5

Naprosto bezchybné veledílo heroické fantasy.

Gemmell se nezdržuje žádnými zbytečnými popisy. Kniha je prostá vaty, každé slovo má důvod a význam. Není zde ani "gram tuku navíc". Stěžejní, zásadní události, plné skvěle vygradovaných, dramatických nápadů se zde odehrávají snad na každé druhé stránce. Všechno, co se zde odehrává, má téměř nonstop proporce osudové události, aniž by to působilo nějak únavně či nepatřičně. Gemmel s tímhle umí precizně pracovat.

A ještě navrch, po celou dobu čtení mám pocit, že jsem svědkem nadčasového díla.

Tak skvěle napsaný příběh, postavy, situace, tolik napětí a hloubky...a navíc - v knize není popsaná jen nějaká jedna dvě události, s čímž si běžně vystačí na jeden díl trilogie ostatní autoři - zde jede děj hrozně dopředu, stane se tady toho hrozná spousta a jsme postupně svědky celého dětství, mládí i dospívání hrdiny Rigantů - Krále Přízraka Connavara.

V jedné knize je toho mistrovsky obsaženo tolik, že jiní spisovatelé by to roztáhli klidně na deset knih a ještě by to nedokázali podat tak dobře. V Gemmellově bibliografii se tohle snad i vyrovná kultovní "Legendě".

Příběhy Connavarova dospívání, setkání s duchy lesa Seidhe, přátelství s cizincem Banouinem a celoživotní snaha nebýt "zbabělec" jako jeho otec Varracon (či jak se to píše..?), podložené dokonalým vykreslením heroismu...

Tohle jen tak nezapomenu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Meč v bouři v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených9x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x