Šípy zběsilosti přehled
Anthony Riches
Krvavé bitvy s nelítostnými nepřáteli Šípy zběsilosti jsou po Ranách na cti druhým historickým románem Anthonyho Richese, ve kterém sledujeme osudy mladého Římana Marka Valeria Aquily. Marcus - nyní pod falešným jménem Corvus - hájí ve vzdálené Británii zájmy římské říše, ale v nelítostných bojích ho tam ohrožují nejen zuřiví domorodí povstalci, ale i stvůry císaře Commoda. Jen hotový zázrak může Marka a hrstku jeho ochránců spasit před potupnou smrtí… Autor spojuje hlubokou znalost římské bojové techniky s navýsost poutavým románovým dějem.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Arrows of Fury, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šípy zběsilosti. Přihlašte se a napište ho.
Druhý příběh centuriona Corva byl opět čtivý a do poslední chvíle napínavý. Syrští lučištníci se plně osvědčili a neoblíbený prefekt sousední kohorty poznal, že na každó sviňu se vaří voda. Dávám 4 hvězdy.
Kniha Šípy zběsilosti v seznamech
doba římská starověký Řím 2. století
2013 | Rány na cti |
2011 | Šípy zběsilosti |
2018 | Zrada |
2012 | Pevnost barbarů |
2017 | Krvavý oltář |
Celkově asi lepší než první díl. Ten popis bojů u řeky už však byl docela zdlouhavý a repetitivní. Když je už podvacáté detailně a přitom vlastně pořád skoro stejně popisováno, jakým způsobem Marcus kolem sebe seká mečem, tak je to celkem únavné.