Říše přehled

Říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493841/bmid_rise-EP2-493841.jpg 4 31 31

Jaké by to bylo, kdyby se dějiny dvacátého století udály jinak? Mělo by to vůbec vliv na obyčejného člověka? Antiutopický román Říše odehrávající se v alternativní realitě, kdy nacisté vyhráli válku, vypráví příběh osmnáctileté Elišky Procházkové, studentky gymnázia, která si stranickou propagandou národního socialismu příliš hlavu neláme. Proplouvá životem docela obyčejně a na svět hledí s ironickým humorem a naivitou. Normální dívka v normálním městě. Tedy až do té doby, než objeví mrtvé tělo knihkupce, jemuž přišla vrátit knihy, které se k ní v první řadě vůbec neměly dostat. Eliška je brzy semleta totalitním režimem, jehož si doposud nevšímala. Je vydírána, je donucena potlačit své morální přesvědčení, je využita jako pouhý nástroj. Aniž by o cokoliv žádala, stává se důležitou postavou velkých dějin a směřuje k tragickému konci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

lenjak
11.03.2024 5 z 5

Neuvěřitelná kniha, dostala mě po všech stránkách.

Fidibus
08.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Příběh mladé dívky v novodobé éře nacismu a její lásky k učiteli-gestapákovi na pozadí příběhu likvidace Žida - knihkupce, nepovolených knih a odboje. Nápad zajímavý, ale vadilo mi líčení příběhu očima obou hrdinů, protože se to vlastně opakovalo - jako vnímání pocitů mi to u Elišky šlo, ale u něj moc ne. Konec jsem tušila, i když uvěřit dobru se zdá snadné.


Petra00
05.12.2023 5 z 5

Tohle bylo super. Nechápu, že má kniha tak málo hodnocení, na Goodreads dokonce žádné. Přitom je to originální námět, který jsem ještě nikde neviděla. Postavy super, kratší kapitoly, velmi čtivé, napínavé. Konec překvapivý a šokující.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)

29.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Říše v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x