Robinson Crusoe (převyprávění) přehled

Robinson Crusoe (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72728/robinson-crusoe-pro-deti-72728.jpg 4 23 23

Jsem Robinson Crusoe, námořník, který ztroskotal na pustém ostrově. Stal se ze mě osamělý trosečník, čekající na záchranu. Než připluje loď, která mě vysvobodí, povím ti o svých dobrodružstvích a zážitcích. Příběh o nejslavnějším trosečníkovi je převyprávěný tak, aby mu s pomocí krásných ilustrací porozuměly děti.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robinson Crusoe (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

jitka_dankova
10.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Velmi pěkně vyprávěný příběh Robinsona Crusoa - verze pro děti. Syn (10 let) měl ohromný zájem číst o tom, co všechno si Robinson musel na pustém ostrově vyrobit a z čeho a jak přežil. Jsem ráda, že toto tam autorka ve velké míře ponechala. Syn hltal příběh chytrého trosečníka stejně jako já kdysi Plevovu bezobrázkovou verzi. Jen tady byly i ty působivé obrázky, což usnadňovalo pochopení prostředí, ve kterém se Robinson nacházel. Doporučuji všem dětem, které o příběh trosečníka projeví zájem.
Nutno ještě podotknout (pozor, spoiler!), že autorka nechala Robinsona na ostrově stejnou kratší dobu jako Pleva (tj. 8-10 let), kdežto v původní verzi tam byl 28 let. Docela nás zarazilo, že v tomto převyprávění se už Robinson se svojí matkou neshledá (na rozdíl od původní verze i Plevova převyprávění), to syna zklamalo.

KatyM.
18.10.2023 5 z 5

Krásně převyprávěný příběh Robinsona Crusoa paní Eislerovou. Synovi se kniha velice líbila.


Anavi8912
14.06.2023 4 z 5

Přečteno v rámci mimočítankové četby. Velké poděkování autorce za přiblížení této knihy malým čtenářům. Některým dětem se určitě kniha zalíbila a později sáhnou po původni verzi od Daniela Defoa, popř. J.V.Plevy, kde se dozvědí více. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Robinson Crusoe (převyprávění) v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x