Roseanna přehled

Roseanna
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41547/bmid_roseanna-lqV-41547.jpg 4 157 157

Detektiv Martin Beck pátrá po sadistickém vrahovi americké turistky. První ze seriálu deseti detektivních románů švédské manželské a autorské dvojice, který je kromě kvalitní napínavé četby i realistickou společensko-kritickou studií. Postava detektiva Becka je protagonistou všech deseti příběhů edice „10 románů o zločinu“. Ze švédského originálu „Roseanna“, vydaného nakladatelstvím P.A. Norstedt och Söners Förlag, Stockholm 1965, přeložil a ediční poznámku napsal František Fröhlich. Vydání druhé.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Roseanna , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roseanna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

marvan00
14.05.2024 4 z 5

Z téhle autorské dvojice dnes čerpá tolik obdivovaná severská krimi, za svůj vzor ji označil Mankell i Nesbo, a já konečně chápu proč. Milovníci rafinovaných zápletek, nervy drásajících akcí a démonických zločinců budou nepochybně zklamaní. Tohle je prostě realistický popis vyšetřování jednoho zločinu, jeho hrdiny jsou lidé, jaké sami dnes a denně potkáváte a právě pro tu civilnost jsem si je nakonec oblíbil. Dostali se mi tak nějak pod kůži a určitě to nebylo naposledy. Zatímco jiné mnohem dramatičtější čtenářské zážitky nakonec tak nějak vyvanuly, z téhle knihy si překvapivě pořád pamatuju spoustu podrobností. Skvěle a úsporně podaná charakteristika postav, neokázalé a přirozeně odsýpávající dialogy. Prostě perfektní řemeslo, které právem obdivují i dnešní bestsellerové hvězdy severské detektivky.

kuruteku
23.04.2024 5 z 5

Nádhera. Pro mne počátek "severské" detektivky, kde jde daleko více o člověka, o společnost, než o záhadu. Ostatně tou záhadou není tolik nalezení pachatele, ale jeho motivů. Díky školnímu bazaru detektivka za dvacet korun, ale potěšení nevyčíslitelné.


ninano
07.08.2023 5 z 5

Výborná starší detektivka, stojí i dnes za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Roseanna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených215x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených8x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autoři knihy

Maj Sjöwall
švédská, 1935 - 2020
Per Wahlöö
švédská, 1926 - 1975