Rozbitá přehled

Rozbitá https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84917/mid_rozbita-8F9-84917.jpg 5 176 176

Příběh zneužívaného a odvrženého dítěte Jodie patří mezi děti, které jejich rodina zneužívá a zanedbává. Brutální sexuální zneužití, nedostatečná péče a bezohlednost k potřebám malé Jodie vedly k tomu, že úřady tuto osmiletou dívenku odebraly rodičům a hledaly pro ni náhradní rodinu. Příběh začíná ve chvíli, kdy se po čtyřech měsících náhradní péče Jodie ocitne ve své páté pěstounské rodině. Péče o Jodie není „procházkou růžovou zahradou“ a její pěstounka nenajde zázračné řešení, které by dokázalo spravit Jodiin rozbitý život. Dokáže ale prolomit její nedůvěru k dospělým a ukázat jí i to, že když ji má někdo rád, nemusí to dávat najevo sexuálním chováním. Kniha představuje náročný úkol pěstounů a adoptivních rodičů, kteří někdy dostanou do péče dítě, které se i přes jejich nejlepší snahy nedokáže vymanit z toho, co prožilo, a následky týrání či vážného zanedbávání si nese po celý život. Kniha osloví čtenáře, kteří se zajímají o skutečné příběhy s psychologickou tematikou, lidi, kteří se věnují náhradní rodinné péči, a vychovatele, kteří se starají o zneužívané a zanedbávané děti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozbitá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

brabofka
21.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Hodně silné. Vůbec není jednoduché si představit co všechno to dítě muselo zažít. Tajně jsem přitom doufala, že nakonec by z toho vyšlo, že si to vymyslela (i když jak psala autorka, jsou věci na které by dítě samo nepřišlo), ale přesto. Doufáte, že se to nestalo, ne. Přeci jí to všechno co říkala nedělali. Od miminka! Něco nepředstavitelného. Myslím, že selhal celý systém. O to horší je, že je dost pravděpodobné že není jediná. Každopádně, je dobře, že to sepsala. Je dobře to vědět. A pomoci tak otevřít oči rodičům a lidem podobným jako jsou rodiče Louisy.

Zdenule27
01.11.2022 5 z 5

Na konci knihy jsem také uronila slzu. ( Při čtení dopisu pro Cathy). Jelikož mám za sebou většinu knih od Torey Hayden, dokázala jsem tuhle ustát.
Přesto patří společně s Divnou Jadie ( od Torey) k těm ,,nejhorším,,.. nikdy nepochopím, jak něco takového může udělat vlastní rodič svému dítěti.. Cathy je velmi laskavá, laskyplná a trpělivá žena. Jsem ráda, že někdo jako ona je na světě mezi námi...


Emma_Pure
20.10.2022 5 z 5

Tenhle příběh ve mně zůstane dlouho. Ani nevím, jestli mám doporučit, protože to pro některé může být velmi těžce zpracovatelné téma. Ale klobouk dolů za to, jak se toho autorka chopila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozbitá v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených257x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených17x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech2x