Křišťálový meč přehled

Křišťálový meč https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285245/bmid_kristalovy-mec-dPB-285245.jpg 4 731 731

Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti. Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Glass sword , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křišťálový meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (148)

Brambora_Šeby
24.12.2023 4 z 5

Po přečtení recenzí jsem trochu litovala, že jsem si půjčila rovnou dvě knihy z této série. Teď naopak lituji, že v knihovně nemají další části.
Upřímně děj byl trochu zdlouhavý a dal by se o minimálně sto stran zkrátit. Příběh byl dobře vymyšlený, ale bylo tam moc detailů a odboček.
Souhlasím, že hlavní postava Mare mi začínala lézt na nervy a připadat nesympatická, tedy dokud mi nedošlo, že se chovala tak nějak jako normální člověk. Většina fantasy hrdinů se chová jako andílek a ničím se nedají zlomit. Mare byla tak nějak blíže reálnému člověku a poukatovala na to, jak na člověka může působit zrada, křivda, bída, či ztráta blízkého. Bylo mi jí docela líto, avšak na druhou stranu si ten závěr takto asi zasloužila.
Pokud se mi někdy dostane možnost, přečtu si i zbylé dva díly.

Carol1122
24.09.2023 2 z 5

Za mě bohužel trochu zklamání. Jednička pro mě byla něčím nová a zajímavá, ale tady jsem chvílemi přemýšlela, jestli nečtu třetí díl Hunger Games, který jsem úplně v oblibě neměla. Styl nebyl špatný, jen příběh občas postrádal smysl a nenutil čtenáře, aby si vytvořil nějaké pouto s hlavní hrdinkou. Uvidím, zda se vůbec pustím do třetího dílu.


Charley
15.05.2023 4 z 5

Musím přiznat, že tento díl se mi opravdu líbil. Od prvního jsem měla docela dlouho pomlku, ale tenhle jsem si užila. Spousta akce a neměla jsem pocit slepých míst. Ráda se pustím do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Křišťálový meč v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 092x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených65x
v Knihotéce433x
v Chystám se číst410x
v Chci si koupit162x
v dalších seznamech12x