Rusovláska z ostrova přehled

Rusovláska z ostrova https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45367/bmid_rusovlaska-z-ostrova-663485ab40bf9.png 4 71 71

Ostrov Skye, Skotsko, 1847. Doktor Reilly Stanton, osmý hrabě ze Stillworthu, opouští svou londýnskou praxi a odjíždí na ostrov Skye v severním Skotsku, aby si dokázal, že není opilec a budižkničemu, jak se o něm vyjádřila jeho bývalá snoubenka, ale je schopen obstát v drsných podmínkách na severu jako venkovský lékař. Zakrátko však zjistí, že zde má v lékařské profesi konkurentku - urostlou a divokou rusovlásku Brennu Donnegalovou, dceru někdejšího lékaře na Skyi, která metodicky a s velkým zaujetím pokračuje ve výzkumech svého otce a snaží se čelit epidemiím cholery, jež ostrov postihují. O Brennu se uchází hrabě z Glendenningu, ale ona ho odmitá. Reilly a Brenna jsou zpočátku jako oheň a voda, postupně však k sobě nacházejí cestu a nakonec po mnoha napínavých a někdy komických situacích se do sebe zamilují.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Lady of Skye , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rusovláska z ostrova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

rampapa
30.06.2022 5 z 5

Tak tohle bylo krásné a nádherné. Miluju knížky o Skotsku. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Ludmila02
12.10.2020 5 z 5

Výborná, vtipná kniha se sympatickými hlavními i vedlejšími postavami. Velmi mě bavil skotský hrabě, dost jsem se nasmála při jeho žárlivých scénách. Samozřejmě jak někdo píše níže, asi některé chování hrdinů úplně reálně nezapadá do té doby, hlavně emacipovanost Brenny. Ale zase na druhou stranu jde o oddychovou četbu-historickou romanci a u knih tohoto typu nechci číst o uťápnuté konvencemi sešněrované hrdince, která pořád sedí u okna, vzdychá a vyšívá a její největší počin je výlet kočárem do parku nebo návštěva plesu, jak by patrně v realitě té doby Brenna žila. Takže já jsem se bavila a vřele doporučuju. Styl psaní autorky mi vyhovuje, žádné sáhodlouhé zbytečné popisy čehokoli, děj je svižný a navíc se mi líbilo, že autorka vypráví děj střídavě z pohledu jak Brenny, tak i Reilyho.


vcielka
23.10.2019 5 z 5

Velmi sa mi to pacilo. Chvilu som si sice zvykala na styl ale vdaka humornemu podaniu a realisticky vykreslenemu chovaniu postav som to velmi rychlo prekusla. A vlastne tieto 2 dovody boli pre mna najsilnejsim pozitkom v tejto historickej romanci :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rusovláska z ostrova v seznamech

v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit2x