Ryba jménem Ian přehled

Ryba jménem Ian
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271134/mid_ryba-jmenem-ian-TtA-271134.jpg 4 65 65

Co viděla zlatá rybka, když vyskočila z 27. patra... Někdy riskovat znamená jediný způsob, jak posunout svůj život dál. Zlatá rybka jménem Ian bydlí ve svém akváriu na balkoně v 27. patře. Na rozdíl od jiných rybiček, které jsou se svým skleněným obydlím spokojené, touží Ian po dobrodružství. A jen co se naskytne příležitost, přeskočí balkonové zábradlí a letí. Padá dolů na ulici. Cestou míjí okna domu a nahlíží do života jeho obyvatel. „Když strávíte celý život v akváriu, zemřete jako stará ryba bez zážitků." Je tu pohledný postgraduální student, jeho přítelkyně, ale také jeho milenka. Stavební dělník chycený v pasti svého tajemství. Těhotná žena na lůžku, toužící po zmrzlině. Malý kluk Herman, jenž věří, že umí cestovat v čase. Každý z nich má před sebou rozhodnutí, které mu může změnit život. Dokonce i zlatá rybka Ian totiž ví, že kdo stráví celý život v akváriu, umře jako stará ryba, co nezažila jediné dobrodružství. Ve zdech lidského akvária se skrývají příběhy lásky, nového života i smrti. A my všichni musíme čelit ošklivé pravdě o tom, čím jsme se nikdy nestali, a krásné pravdě o tom, čím se můžeme stát.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Fishbowl: A Novel , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ryba jménem Ian. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

lenkaabooks
16.11.2020 4 z 5

Co všechno vidí jedna rybka během čtyřvteřinového letu ze 27.patra, se nám rozehrává v příbězích několika obyvatel jednoho výškového domu. Zažijeme smutek i radost, bolest i naději, tak jak to v životě bývá. Trochu neskutečný byl pro mě příběh Petúnie, ale což, zázraky se dějí.

alena4154
09.02.2019 5 z 5

Taková ta oddechovka, která vás nenechá nadechnout :D Příjemné čtení :)


laura
07.11.2018 3 z 5

Nejspíš by si kniha zasloužila těch hvězdiček víc, ale kdybych ji měla srovnávat s knihami, které mě natolik zasáhly, že dostaly pět hvězdiček, tak musím připustit, že zase tak dobrá prostě nebyla. Po kostrbatém začátku, který čtenáře spíš odradí (a upřímně, nemít knihu doma půjčenou skoro třičtvrtě roku od kamarádky, vzdám to) se děj rozvine do mozaikově poskládaného příběhu několika lidí během jednoho odpoledne, dá se říct pouhé půlhodiny lidského života... Co všechno se může stát, co všechno se může změnit, jak jediné rozhodnutí může vést k věcem, které nemůžete předpokládat, jak je těžké určité věci pochopit a někdy, někdy je to zase lehké tak moc, až vás to překvapí. Příběh o obyčejném lidství, který dojme, překvapí a potěší. Přesně tím tahle kniha je. A Ian? Inu, někdy je lepší skočit a zažít dobrodružství - však ono to nakonec nějak dopadne. Jen bych při tom rozhodování neskákala zrovna ze 27. patra :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ryba jménem Ian v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených14x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Bradley Somer
australská
2015  80%Ryba jménem Ian