S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje přehled

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531510/bmid_s-kouzelnickou-hulkou-magicke-dospi-65c206077bdd6.png 5 1508 1508

Audiokniha S kouzelnickou hůlkou, autor Tom Felton, překlad Daniela Reischlová. Čtou Radek Škvor a Anežka Pohorská, režie Martin Janoch. MAGICKÉ DOSPÍVÁNÍ FILMOVÉHO ČARODĚJE Audiokniha exkluzivně obsahuje jednu dodatečnou kapitolu, kterou Tom Felton napsal až po vydání knihy. Předmluva filmové Hermiony Emmy Watson i samotný text Toma Feltona je autenticky namluven jejich českými dabéry. Naprostá nezbytnost pro každého fanouška Harryho Pottera. Jaké bylo dospívání uprostřed natáčení toho největšího filmového hitu posledních dekád? Filmový Draco Malfoy, hlavní rival Harryho Pottera, se ústy svého českého dabéra po letech rozhodl svěřit s těmi nejosobnějšími i nejvtipnějšími vzpomínkami na více než deset let natáčení filmů, jejichž knižní předloha změnila svět a stala se unikátním fenoménem a popkulturním hitem. Varování! Tato audiokniha vás přiměje silně přehodnotit vztah k jedné z nejnenáviděnějších filmových postav všech dob.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: audiokniha , Práh
Originální název:

Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard , 2022


Interpreti: Radek Škvor , Anežka Pohorská
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (382)

Vlajdula
13.05.2024 5 z 5

Velmi osobitá kniha.

Starmoon
11.05.2024 4 z 5

To naozaj Draco? Vážne práve on si uzurpoval právo poodhaliť zákulisie filmového sveta Harryho Pottera? Nemohol to prenechať niekomu ikonickejšiemu, dôležitejšiemu?

A to má naozaj tridsiatnik Tom Felton, ktorý náhodou získal rolu v kultovej sérii a odvtedy len ide od jednej vedľajšej postavy k druhej, potrebu písať autobiografiu?

Také nejaké boli moje prvé reakcie, keď som sa dozvedela, že táto kniha vyšla. Fajn, asi som trochu cynik.

Ale ten výsledok nebol až taký zlý... Teda, ak vám stačí trochu zákulisných informácií z pottreovskej filmovej rodiny, trochu rodinných historiek malého Toma, trochu tajomných náznakov, ako to vlastne bolo/je s ním a Emmou Watson... A trošku prvoplánový moralizujúci koniec mladého herca, ktorému sa podarilo vyhrabať zo závislosti. Všetko v krátkych, v podstate na seba nenadväzujúcich kapitolách, jemne pretkaných Feltonovým humorom. Žiadna veľká (literárna) sláva, ale aj tak príjemná oddychovka, ktorá laikovi poodhalí, ako vyzerá natáčanie (nielen Harryho Pottera) a ako vyzerá vnútorný svet človeka, ktorý sa stal skoro a rýchlo slávnym.

PS: Najkrajší pre mňa aj tak ostáva úvod Emmy Watson. Každý by si zaslúžil mať v živote človeka, ktorý ho vidí tak zidealizovane, ako Emma Toma.


PepkazDepka
09.05.2024 4 z 5

Veľmi som sa tešila na túto knihu, ale nepritiahla ma až tak, ako som čakala a dúfala. Každopádne pre fanušíkov Pottera dobrý doplnok.

všechny komentáře

Související novinky (19)

Čtenářská výzva 2023 v číslech

02.01.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje v seznamech

v Právě čtených68x
v Přečtených1 956x
ve Čtenářské výzvě909x
v Doporučených137x
v Knihotéce643x
v Chystám se číst522x
v Chci si koupit182x
v dalších seznamech17x