Konec světů přehled

Konec světů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46421/bmid_konec-svetu-gGd-46421.jpeg 4 231 231

Sandman série

< 8. díl >

V hospodě Konec světů, která se vynoří uprostřed sněžné bouře uvízlo několik lidí (a nejen lidí), ze všech možných dob a světů. Námořník i elf, programátor i hrobník. Než se bouře utiší, musí nějak zabít čas a tak si vyprávějí příběhy. Příběhy o mořských příšerách, spících městech a oživlých mrtvolách. Příběhy, které mají spolu společného víc, než by se na první pohled zdálo.... celý text

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Worlds' End , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec světů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

AlexandraBane
17.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Za jedné sněhové vánice se v krčmě sejde nesourodá skupina bytostí a vyprávějí sí příběhy, ale proč? Jenom aby zabili čas než přejde bouře, nebo je v tom něco víc?

A Tale of two cities - moc pěkný příběh. Jen mi na něm vadil styl, jakým byl udělaný. Nesedlo mi to.

Clurancan´s Tale - tímhle příběhem se vracíme k vílám. Krásný příběhe

Hob´s Leviathan - se mi moc líbil.

Golden Boy - byl skvělý. Jediné, co mě v tom strašilo byl Boss Smiley, ten byl hodně creepy.

Cerements- pěkné.

Worlds´ End - uzavírá a vysvětluje, proč se tahle nesourodá skupina sešla na jednom místě. Líbí se mi, že nám pan Gaiman nevmetl do tváře, důvod smutečního průvodu a kdo. (I když asi podvědomně tušíme).

fvalek
08.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Po docela dlouhém čtení povídek v Bájích a odlescích jsem dostal další dardu v podobě povídkového dílu Konec světů. A o co hůř, on tam ani ten Sandmand skoro už není. Přijde mi, že si z toho Gaiman dělá takový svůj skicář nápadů, které nijak nesouvisí... v podstatě s ničím. Nicméně myslím, že přesně o tom Sandman tak nějak je. Žádný lineární příběh o něčem, to možná v prvním nebo druhém díle, ale spíš prostě takové útržky všemožných příběhů a snů, což je v podstatě Morfeova doména. A povídky v tomhle díle se mi hodně líbily, i když samozřejmě zase jak které.

Příběh dvou měst byl takový těžko uchopitelný, docela abstraktní, i když to svou pointu mělo. A ano, zajímalo by mě, co se stane, když se město probudí. Nicméně můj top příběh to nebyl. Naopak Cluracanův příběh byl správně kouzelný a pěkný. Magická říše a Planiny jsou zajímavá místa, tedy Ferie jsme moc neviděli a chtěl bych ještě víc, ale myslím, že smysl je jasný. Navíc se objevila Nuala, což je zase pěkný návrat k různým vyřčeným skutečnostem, o kterých bychom si mysleli, že tak nějak ve vyprávění zaniknou. Hobův Leviatan byl taky pěkný příběh, který přinesl opravdu hodně záhad. Mladá hvězda se mi taky líbil, pan Smajlík mě překvapil a asi mě docela zajímá, hlavně jeho úmysly a motivace, že mu i Smrt jde na ruku... Pro mě nejzajímavější byly asi Rubáše. Nekropole je zajímavá říše (město) a celkově jsem v té vší smrti viděl docela zajímavé významy a podněty. No a finální dokončení Konce světů bylo super, sice to je celkově záhadné a čtenář je drážděný tím, že vůbec nic neví, ale o to je četba zajímavější. A ano, smuteční průvod mě taky zajímá, těžko říct, co se komu dělo, ale Sen tam nějak chyběl, ne? Doufám, že se k tomu všemu ještě vrátíme v dalších dílech, protože Gaiman nenechává věci jen tak vychladnout. :)


Hor89
11.04.2023 4 z 5

Osmá díl Sandmana je znovu povídkový, tentokrát ale povídky propojuje hospoda Konec světů a její návštěvníci, které sem zahnala bouře. Kresby jednotlivých povídek (od různých autorů) jsou povedené, s vyjímkou Příběhu dvou měst. Jednotlivé povídky i pasáž v hospodě jsou velice dobré - podle mě jde o nejlepšího povídkového Sandmana.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Konec světů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených346x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených13x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

komiksy Sandman

Autorovy další knížky

Neil Gaiman
britská, 1960
2006  87%Nikdykde
1997  87%Dobrá znamení
2001  81%Američtí bohové
2017  82%Severská mytologie
2007  85%Koralina