Sběratel hvězd 1 přehled

Sběratel hvězd 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500204/bmid_sberatel-hvezd-1-cBJ-500204.jpg 4 68 68

Sběratel hvězd série

1. díl >

Sběratel hvězd (Star Collector) je dvoudílný komiks o lásce mezi dvěma chlapci, kteří si tu lásku musí obhájit nejenom před svým okolím, ale také sami před sebou. Něžný příběh o dospívání, poznávání sebe sama, objevování sexuality a hledání svého místa ve světě, který nám nemusí vždy dávat smysl, ale hlavně když v něm nejsme sami. Fynn je kluk, kterého nezajímá vůbec nic. Ale pokud by měl přece jenom vyjmenovat svoje oblíbené činnosti, patřilo by mezi ně chození za školu, kouření a poflakování se po okolí. Tak nějak se v tom „plácá“. Když přijde čas na změnu – na popud blízkého člověka – Fynn nemá tušení, kde začít ani jak by taková změna měla vypadat. Jenomže pak na jedné ze svých nočních procházek potká zvláštního chlapce s dalekohledem. Jmenuje Niko a miluje hvězdy, jejichž pozorováním tráví celé hodiny. Ví o nich snad úplně všechno a je to totální nerd, nutno ovšem uznat, že dost roztomilý. Pro Fynna je každopádně záliba ve hvězdách trochu matoucí a zajímavá zároveň, takže se rozhodne zjistit o ní víc. Nicméně velice brzy přijde na to, že možná není ani tak zaujatý hvězdami jako spíš… Nikem.... celý text

Literatura světová Komiksy Příběhy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Star Collector, Volume 1


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel hvězd 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Bětuu
09.03.2024 5 z 5

Tohle byl sice krátký, ale roztomilý příběh! Miluju to!

pleybe
01.03.2024 5 z 5

Jedna z mála mang, které se mi dostaly pod ruku. Příběh je krásný, sympatický a něžný. A přijde mi i dosti originální. Bohužel, stejně jako u jiných mang, s nimiž jsem měla tu čest, i zde nejde příběh nijak víc do hloubky – i když jsem měla dojem, že postavy jsou přeci jen více plastické než jinde a že v tomto případě můžeme nahlédnout více do jejich nitra. Děj ubíhá tak nějak letem světem, možná až příliš rychle. Určitě by neškodilo, kdyby byl víc rozpracovaný a tím pádem i zpomalený, ale chápu, že potom bychom měli místo dvou dílů celou sérii mang.


Arkagas
12.06.2023 3 z 5

Jednohubka na pár minut čtení, aneb evropská manga o lásce dvou kluků, o hledání sebe sama a hlavně o hvězdách. Oceňuju linku s dědečkem, který má alzhemeira a je v ústavu a jeho vztah se svým vnukem. Nicméně, rozsah dvou dílů, kor u mangy je na tenhle příběh asi opravdu málo. Minimálně ještě jeden díl by to chtělo :) Jsou to takoví srdcerváči jinak, ale přečíst si to bylo fajn. :)
Moje hodnocení: 7/10

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sběratel hvězd 1 v seznamech

v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

láska komiksy manga gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

2022  82%Sběratel hvězd 1
2022  82%Sběratel hvězd 2