Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus přehled

Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399175/bmid_sbohem-veci-novy-japonsky-minimalis-Cib-399175.jpg 4 69 69

Fumio Sasaki, redaktor tokijského nakladatelství, je dnes spokojený minimalista. Ve své knize vypráví o tom, jak si našel víc času pro sebe a cítí životní vyrovnanost od té doby, co se zbavil téměř všeho svého hmotného majetku. Dříve nebyl příliš šťastný, trápily ho potíže v zaměstnání i v soukromí a dost se srovnával s jinými lidmi, kteří měli leccos, nač on se nezmohl. Pak se rozhodl pro zásadní změnu a poznal radost ze života nezatíženého věcmi. Je mnoho důvodů, proč lidé nedovedou vyhodit svoje věci. Autor poskytuje výborné rady a předkládá osvědčený postup, jak se postupně dokážeme rozloučit s mnohým, co nás zbytečně zatěžuje. Stojí to za to, vždyť souvislost mezi minimalismem, vnitřní reflexí a menším stresem je jasná a přesvědčivá!... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Goodbye, Things. The New Japanese Minimalism , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

MartyManCZ
13.03.2024 4 z 5

Minimalistické, inspirativní a poučné, vskutku. Pro mě osobně ale vyhnané do extrému, který určitě nechci aplikovat a to nejde jen o věci jako takové. Sám toho tolik nemám, ale určitě to ještě zredukuji :) Některé myšlenky se dost opakují.

Peace
05.03.2024 5 z 5

"Pokud vážně chcete něco změnit, jediný způsob, jak to udělat, je začít s tím hned teď. Ve skutečnosti žádné zítra neexistuje, není tu žádný příští týden, na který bychom se mohli těšit. Až zítřek přijde, bude dneškem. Odedneška za rok bude dnes, až to nastane. Všechno je jen v přítomném okamžiku."

Knih o minimalismu mám načtených poměrně dost a i přesto s radostí konstatuji, že tato je jedna z nejlepších - o daném tématu - kterou jsem kdy četla.


johnny01
22.01.2024 4 z 5

Velmi inspirativní kniha o minimalismu, autor předkládá řadu lákavých důvodů pro minimalismus a výhod z něj plynoucích. Celkově k tomu přistupuje z jiného úhlu než Maria Kondo, a vhodně ji tak doplňuje. Je škoda, že se autor napříč knihou dost opakuje, kniha by zvládl poloviční i menší rozsah.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

05.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Japonsko japonská literatura minimalismus

Autorovy knížky

Fumio Sasaki
japonská, 1979
2019  79%Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus