Borovice přehled

Borovice https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207079/bmid_borovice-207079.jpg 4 40 40

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Borovice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

p.stranska
15.04.2024 5 z 5

Audiokniha. Nádherně zpracovaná, úchvatně načtená panem Högerem, dokonale podbarvená úžasnou hudbou. Přesto si ji budu muset sehnat v tištěné formě a přečíst si ji, protože si myslím, že si ten příběh mnohem víc užiji při čtení, než při poslechu.

haki34
08.02.2023 4 z 5

nalezena v knihobudce...od Vrby už jich mám pár přečtených, tak jsem byla zvědavá, co tahle...(navíc, pššššt, miluju borovice !!!!) no a hned ze startu jsem trochu zkoprněla - jen Jann Vrba je schopen popsat mykorhízu tak košilatě, že s malou borovicí prožíváte (s prominutím) orgasmus... a říkám si, že ten milovník přírody a romantiky asi trochu ujel... ale ono se to pak zas zklidnilo do provoznějšího formátu, tak si říkám, dobrá, jedeme dál... A pak vsuvka s neolitickým lidem... ta mi zpočátku lezla na nervy, a řikám si, že tohle jsem taky mohla tušit, vždyť jak jinak by vycpal tolik stran jen borovicí ??? ale tak nějak jsem si i na tohle povidání zvykla... (a se zděšením tak trochu viděla stádovitou paralelu, kterou aktuálně prožíváme v našem tuze modením světě, jen žáden Djavak na obzoru..) no a pak se příběh vrátil zpět ke stromečku, kterému autor dal vyžrat spoustu nesnází, potkat spoustu škůdců (i když obalovače Buolova Google neznal - jedná se o obalovače borového ???). Pocítit spoustu hezkého, ale i to, jak je život krátký. A když na konci objasňuje, jak vlastně k příběhu borovice přišel, je to jasné... nebyla tam touha napsat příběh a našroubovat na něj , co se dá, ale touha napsat příběh konkrétn borovice, která jednou padla za bouřky. Takže díky za ni, i za tento příběh. A nebyla bych to opět já, abych si i tuhle borovičku nepředstavovala na jednom konkrétním místě na Ostravici :)


Jessica007
15.05.2021 5 z 5

To je tak krásná kniha.. Celá o borovici - od jejího vzniku, růstu až po její konec... Vše je krásně a sugestivně líčeno, prožívala jsem to s ní, na konci jsem byla smutná. Nádherné dílo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Borovice v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit7x