Sedmeroev přehled

Sedmeroev
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390459/bmid_sedmeroev-RCR-390459.jpg 4 65 65

Měsíc zasáhne záhadný super hustý (neviditelný) objekt a roztříští ho. Lidstvo si zprvu oddychne, že o vlásek uniklo zkáze, avšak vědci brzy zjistí, že trosky se budou dále tříštit a nakonec se zřítí na Zemi a vyhubí veškerý život. Nikdo neuteče, snad jen do vesmíru. Tam ale zatím obíhá pouze Mezinárodní vesmírná stanice ISS... Velkolepá sága o vůli přežít se opírá o vědecké poznatky a působí spíše jako dokument skutečné katastrofy. Autor obratně líčí technické detaily, fyzikální principy a sociologické jevy. Kniha zvláště ve druhé části z daleké budoucnosti hýří nápady a koncepcemi, které přes svou bizarnost mají uvěřitelný a zdůvodněný vědecký základ. Lahůdka pro milovníky klasické sci-fi.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Seveneves , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmeroev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

pavel.2
20.04.2024 3 z 5

Sice dávám 3 hvězdičky, ale skoro bych dal 4 - už proto, že s ohledem na rozsah knihy jsem ji zchroustnul jako malinu.
Naproti tomu, daleko víc mi sednul Stephenson zamlada - jeho Sníh a Diamantový věk, to bylo něco originálního a správně ujetého. Tohle je úplně jiný typ čtení - zajímavý, s bohatým příběhem, čtivý. Ale některé popisné pasáže - a že jich bylo - byly dlouhé až nudné. K tomu mě iritovalo používání zkratek - něco se dalo vyvodit, co znamená, něco prostě vyšumělo a tak jsem se trochu ztrácel.
Považuji to za účelové natahování textu, přeci jen delší kniha je dražší a autor také víc vydělá, a ty zkráceniny zřejmě považuje za originální způsob jak charakterizovat některé specifika, ale je to spíš otravné.
Ale abych tolik nehanil - je to propracované postapo, místy akční, až se tají dech, popisy postav a charakterů skvěle sednou a knížku si stojí za to přečíst.

Veles
02.05.2023 3 z 5

Líbí se mi, jak Stephenson píše, ale má nepříjemný sklon přeplácat zakončení knihy. Tak se stalo i v tomto případě.


Bystroushaak
07.01.2021 1 z 5

Teda tady se mistr tesař utnul. Stephensonovo knihy jsou proslaveny jistou sofistikovaností a zajímavými nápady. Je to jeden z mála autorů, kteří dokáží popsat skutečně velmi inteligentní osoby uvěřitelným způsobem. Bohužel, v téhle knize se všichni chovají jako idioti, a to tak že se doslova zbytek lidstva sežere navzájem, a poslední přeživší tomu pak dají korunu, když ze svých dětí udělají random zmutovance.

Proč by někdo lítal na orbitu, když očividně v dolech zvládla přežít i parta náhodných těžařů, to mi fakt nikdo nevysvětlí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sedmeroev v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit23x