Šepot přehled

Šepot
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57944/bmid_sepot-oj4-57944.jpg 4 105 105

Mamoru Kusaka vyrůstá v rodině své tety Joriko. Poté co jedné noci jeho strýc taxikář nezaviněnou náhodou autem porazí a smrtelně zraní mladou dívku, začnou rodině hrozit velké potíže. Byla to ale opravdu „pouhá“ tragická dopravní nehoda? Mamoru začíná pomalu skládat drobné střípky rozsáhlého a osudového příběhu čtveřice mladých žen, které využívaly důvěřivosti osamělých mužů, mámily z nich peníze, aby je nakonec ponechaly zničené jejich osudu. Nyní ale jedna po druhé umírají – trojice už něžije: ke dvěma sebevraždám se přidala ona strýcova nehoda. Poslední přežívající hrozí smrtelné nebezpečí… pokud ji Mamoru nenalezne dříve než tajemný pachatel.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Madžucu wa sasajaku , 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepot. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

anája
12.03.2024 4 z 5

Byl to zajímavý příběh. Jen ta jména to bylo něco. Jinak dopručuji

Atanone
03.01.2024 4 z 5

Název i obálka svádějí k očekávání thrilleru, já po knize sáhla, abych si trochu provětrala hlavu. Což se tak úplně nestalo.
Ten příběh je takový hořkosladký a klade nepříjemné otázky. Například nakolik má člověk právo brát spravedlnost do svých rukou, potažmo si hrát na Boha, pokud k tomu má nástroje. Kdy a co je možné odpustit. Nakolik platí "oko za oko". Mamoru je krásná postava mladého člověka, který si projde peklem, ale zachová si naději, že většina lidí je dobrých. A když se má sám rozhodnout, jestli potrestat, nebo odpustit, tak....ale to si přečtěte sami.


Radimka
30.09.2023 4 z 5

Bavilo mě to. Japonci jsou divný národ a divný byl i příběh. Trochu o tom, že když je někdo v nesprávnou dobu na nesprávným místě, na průšvih je zaděláno. Nejdřív trochu mysterie, ale pak se všechno vysvětlilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šepot v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených5x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

japonská literatura

Autorovy knížky

Mijuki Mijabe
japonská, 1960
2010  75%Šepot