Šepot papíru a inkoustu přehled

Šepot papíru a inkoustu
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439763/mid_sepot-papiru-a-inkoustu-USs-439763.jpg 4 83 83

Tři ženy, jež napříč časem spojuje vášeň pro příběhy, bojují se společenskými konvencemi, sní své sny o šťastné budoucnosti a doufají, že jejich životy naplní láska. Sophie Barrettová je terapeutka, která se potřebuje vzpamatovat z tragické smrti snoubence, a proto odjíždí do anglického Cornwallu, kde se setkává s Ginny Roseovou, snažící se udržet nad vodou malé knihkupectví. Podaří se jim společnými silami překonat nepřízeň osudu a rozluštit záhadu tajemného zápisníku, v němž svůj život a své touhy před sto padesáti lety popsala záhadná Emily? A podaří se jim najít lásku?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Secrets of Paper and Ink , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepot papíru a inkoustu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Cestovatelka136
15.02.2024 5 z 5

Moderní romantika, která mi přišla vhod za deštivého dne na horách. Bůh na konci mi nevadil tak, jako mi vadily chyby, které jsem nacházela v textu.

martiline
03.11.2023 3 z 5

Možná jsem na chvilku potřebovala začíst se do romanticky laděné knihy. Obě témata, která řeší hlavní hrdinky, jsou zasazená už v mnoha dalších knihách. Tady to nemělo ani žádný psychologický podtext a myslím, že spisovatelka ani vzdáleně nezavadila o zkušenost, kterou oběma hlavním hrdinkám přisoudila.
Ke konci knihy se opřela snad úplně z ničeho nic do víry v Boha, což jsem z počátku díla nezaznamenala a honem honem – snaha dát do knihy nějaká ta moudra a poselství na poslední chvíli. To bylo trochu násilné.
Ale přečíst se to dalo. Víc mne uchvátil příběh Emily, která byla vlastně taková třetí hlavní hrdinka. Také u ní na konci příběhu bylo ale „šup šup ať už to tedy dopadne“.


broskev28
02.11.2023 3 z 5

Šepot papíru – doporučená romantika. Úvod mě nenadchnul, obecně Sophie a její problémy mě trochu nudily, ale cornwallské pobřeží a knihkupectví mi pomohlo přenést se přes ty nudnější části. V závěru jsem moc nesouzněla s boží rukou/záměrem/údělem, ale Emilina sladká tečka mi vyhladila nesouhlasnou vrásku na čele. Takže v zásadě ano, teď co na tento nový přírůstek řeknou naše čtenářky.

„Má drahá, psaní je jediný způsob, který podle mého názoru dává lidskému utrpení alespoň nějaký smysl. Psaní a pak také vědomí toho, že jsme všichni součástí božího plánu.“

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (21. týden)

17.05.2020


Knižní novinky (20. týden)

09.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šepot papíru a inkoustu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených4x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst98x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

deníky pro ženy tajemství romantika knihkupectví Cornwall prolínání minulosti a současnosti

Autorovy knížky

Lindsay Harrel
americká, 1984
2020  83%Šepot papíru a inkoustu