Sex za časů královny Viktorie přehled
Fern Riddell
Jak to bylo se sexualitou a sexuální osvětou za časů královny Viktorie? Jaké skandály hýbaly společností a jaké rady dostávaly od svých matek dospívající děvčata a nevěsty před svatební nocí? Zajímavý průvodce sexuální tematikou v nepříliš dávné historii, nabízející čtenářům nejen úsměvné chvilky při představách, jak prožívali svou tělesnost jejich prapra- babičky, ale i poučení o „strastech a slastech“ života v 19. století.... celý text
Literatura faktu Erotika Historie
Vydáno: 2019 , Beta-DobrovskýOriginální název:
The Victorian Guide to Sex: Desire and deviance in the 19th Century, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sex za časů královny Viktorie. Přihlašte se a napište ho.
Na to, že to byla kniha za pár korun, byla jsem mile překvapena. Celkem čtivá rešerže, ve které se dozvíte základní info z dob dávných a minulých. Neříkám, že jsem občas knihu neodložila a netrvalo mi chvilku se začíst, ale přesto vzhledem k žánru, musím hodnotit nadprůměrně. Patrně to však ale nebude kniha, kterou je třeba kupovat a mít doma. Po jednom přečtení předá vše potřebné a pak ji můžete poslat dalším potenciálním čtenářům.
Kniha pro lidi, kteří se o podobné historické hrátky zajímají. Pro mě vcelku nudné a knihu určitě nemusím mít dále v knihovně.
Kniha Sex za časů královny Viktorie v seznamech
19. století erotika sexualita morálka viktoriánská doba společnost Viktorie, britská královna, 1819-1901 dějiny sexu
Skrýt reklamy
Čekala jsem trochu více. Určitě bych ocenila větší historický kontext. Kniha je psána jako soudobé spisy a tenhle způsob mi vůbec nesedl. Možná je to hlavně můj problém, ale osobně bych více uvítala spíše učebnicový styl, nežli tento rádoby umělecký.
Několikrát jsem se dost pobavila a je jen těžko uvěřitelné, že to mohl někdo myslet vážně (např. komunikace vějířem/kloboukem)