Sexkomiks 2: Intimní historie Afriky a Orientu přehled

Sexkomiks 2: Intimní historie Afriky a Orientu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479899/bmid_sexkomiks-2-intimni-historie-afriky-1sM-479899.jpg 4 63 63

Sexkomiks série

< 2. díl

Po dějinách sexu v západní kultuře, kterým se věnoval první svazek Sexkomiksu, se vydáme do sexuálních světů geograficky vzdálenějších. Vypravíme se za mýty a pohádkami, rituály, náboženstvím i každodenností Afriky, Blízkého východu, Indie, Číny a Japonska. Erotická linka Pohádek tisíce a jedné noci zaujme stejně jako prodloužené stydké pysky konžských a rwandských žen, rozříznutý penis keňských mužů, taoistická sexuální příručka ozvláštňující milostný akt barvitými přírodními metaforami nebo sexuální apetit předsedy Maa. Směřuje vývoj sexuality spíše k potlačení, nebo k uvolnění? Jak souvisí sexualita se svobodou, s mocí, dominancí mužů a respektem vůči ženám? Jak se rodí pojem normality a jak se společnost vyrovnává s vybočením vůči této „normě“? Rozmanitost kultur nezastře fakt, že lidská sexualita je společná nám všem.... celý text

Komiksy Literatura naučná
Vydáno: , Paseka
Originální název:

L'Incroyable Histoire du sexe – livre 2 de l'Afrique à l'Asie , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sexkomiks 2: Intimní historie Afriky a Orientu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Afilada
22.04.2024 4 z 5

Čas strávený u této knihy rozhodně není ztracený, chvílemi vysloveně vtipné, dost jsem se dozvěděl. Nejbližší z uvedeného mi je erotika japonská, čili můj názor je trochu subjektivní, uvítal bych samostatný díl na Japonsko, s větší plochou a explicitou.

Kopta
13.09.2023 4 z 5

Skoro až menší antropologické zjednodušené okénko do východní sexuality. Čím dřív si člověk připustí spíše encyklopedickou část než narativní. Tím lépe. Zajímavý náhled.


Kuža007
03.07.2023 4 z 5

I druhý díl Sexkomiksu je nadstandartní práce. Opět krásné kresby, satiry bohužel už méně. Historická fakta opět podána správně, ale osvícenecké nevýhody jsou zde zastoupeny ve větší míře než v minule. Tomuto dílu zároveň chybí větší linearita a větší délka, je to opravdu zkrácené. Proto o něco nižší hodnocení. Přesto tato kniha stojí za přečtení. Nejlepší vtipy a satira: celé kapitoly o Indii a Blízkém východu, pár zajímavostí z Afriky a také z čínského a japonského císařství.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sexkomiks 2: Intimní historie Afriky a Orientu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených3x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Afrika erotika Orient sexualita gender dějiny sexu

Autoři knihy

Philippe Brenot
francouzská, 1948
Laetitia Coryn
francouzská, 1984